Publicat el 28/07/2016

La Festa Major d’Agost de Badalona se celebrarà enguany al llarg de tres dies, des del 13 i fins al 15 d’agost. Els actes giraran entorn de la cultura popular i comptaran també amb el tradicional Ball de Festa Major i el Castell de Focs. Cal destacar que com la Colla de Geganters de Badalona celebra aquest 2016 el seu 30è aniversari, el dissabte 13 s’ha organitzat un espectacle especial a partir de les 20 hores, a la plaça de la Vila.

La quarta tinent d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, ha presentat la programació de la Festa Major d’Agost de Badalona 2016, acompanyada per representants de la Comissió de Festes de Badalona i de la Colla de Geganters de la ciutat. 
Com a novetats d’aquesta edició, la regidora ha destacat la incorporació de la celebració del 30è aniversari de la Colla de Geganters de Badalona i la programació de més actuacions musicals. En aquest sentit, ha posat de relleu la voluntat de recuperar l’esperit dels envelats i de les actuacions de ball popular i familiar arran de mar amb l’actuació de l’orquestra Excellence, a la Rambla, la nit del dia 14; la celebració de la Nit Jove de DJ’s al nou espai B20, el dia 13 a la platja del Coco; i el ball de gralles que s’incorpora a l’activitat de Foc i banys de les bèsties i diables que es farà la nit del dia 15, a la platja del Pont d’en Botifarreta. Laia Sabater també ha explicat que la cultura popular i tradicional continua sent l’esquelet de la Festa Major i ha afegit que conjuntament amb la Comissió de Festes de Badalona se seguirà treballant per consolidar-la i fer-la créixer.

Programació de la Festa Major d’Agost 2016

Dissabte 13

A les 20 h, a la plaça de la Vila
30 anys GEGANTS
El 15 d’agost de 1986 va néixer la Colla de Geganters de Badalona i 30 anys més tard ens trobem per celebrar-ho! Gaudireu d’un espectacle itinerant ple de sorpreses que ens durà a la plaça de Font i Cussó, on hi haurà un final de festa d’allò més espectacular.

A les 22 h, a la platja del Coco
NIT JOVE DE DJ’s 
Nit jove amb DJ al nou espai B2O que ens oferirà un ampli ventall d’ambients musicals. Nit única en un entorn immillorable.

Diumenge 14

A les 19.30 h, a la plaça de la Vila
PREGÓ 

A les 20 h, a la plaça de la Vila
GRAN XERINGA. Una traca de 500 m que passarà pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi unirà la plaça de la Constitució –antiga plaça de la Vila- i l’actual plaça de la Vila, on es dispararan 12 salves de morteret.

TANDA DE LLUÏMENT a càrrec de Badalona Bèsties de Foc, Diables de Badalona, Bufons del Foc, Miquelets de Badalona, Castellers de Badalona, Bastoners de Canyet i Geganters de Badalona.

CERCAVILA des de la plaça de la Vila fins a la Rambla 
Recorregut: carrers de Francesc Layret, Carme, Sant Pere, Sant Pau i la Rambla

A les 22 h, a la platja dels Pescadors
CASTELL DE FOCS 

A les 22.30 h, a la Rambla
BALL DE FESTA MAJOR AMB L’ORQUESTRA EXCELLENCE
Enguany podrem gaudir d’un ball per a tots als públics, acompanyats de l´Orquestra Excellence, que tocarà una selecció de ballables. Interpretaran una primera part d’allò més clàssica, des de pasdobles fins a mambos i txa-txa-txàs, i una segona part de versions de música des dels anys 80 fins a l’actualitat. La nit s’allargarà a ritme de DJ!

Dilluns 15

A les 11.30 h, a l’església de Santa Maria
OFICI SOLEMNE de Santa Maria i repicada de campanes

A les 12.45 h, a la plaça de Barberà
BALLADA DE GEGANTS
A càrrec de la Colla de Geganters de Badalona

A les 13.15 h, a la plaça de Barberà 
TORNADA D’OFICI
Els gegants tornaran de l’ofici en cercavila, cap a la plaça de la Vila

A les 14 h, a la plaça de la Vila
VERMUT POPULAR  

A les 19 h, a la Rambla
BALLADA DE SARDANES
A càrrec de Badalona Sardanista 

A les 22 h, a la platja del Pont d’en Botifarreta 
FOC I BANY DE LES BÈSTIES I DIABLES 
Com cada any, les bèsties i els diables acabaran el correfoc a l’aigua, però enguany el bany anirà acompanyat de música de gralles en directe. A càrrec de Badalona Bèsties de Foc, Bufons del Foc, Diables Badalona i Grup de Diables Kapaoltis.

BALL DE GRALLES
Tot seguit, els grallers i flabiolaires de les colles de cultura de la nostra ciutat ens demostraran les seves grans aptituds amb un enfrontament de gralles. 

Clourà la festa el grup de música Els Quatre Vents, que ens animarà la nit amb un ball de gralles i un repertori de temes molt actuals.

Deixa un comentari