Badalona celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, del 22 al 29 de setembre | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/09/2011

Badalona celebrarà la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura entre els dies 22 i 29 de setembre mitjançant una sèrie d’activitats programades amb l’objectiu de promoure els mitjans de transport més sostenibles com és el cas de la bicicleta. “Estalvia combustible, regala aire net”,  és el lema de l’edició d’enguany.


La Gran Pedalada Popular començarà el proper diumenge 25 de setembre, a les 11 hores, al parc de Montigalà. Els ciclistes sortiran del parc de Montigalà, aniran cap a Santa Coloma de Gramenet, baixaran pel parc fluvial fins a Sant Adrià de Besòs i acabaran el recorregut al port de Badalona.


El dilluns 26 de setembre, entre les 7.30 i les 9.30 hores, a la plaça de Roca i Pi, davant de l’estació ferroviària, es farà l’Operació Ring-Ring. En aquest punt s’obsequiarà totes les persones que passin en bicicleta per davant de l’estació del ferrocarril.
El dimarts 27 de setembre, entre les 7.30 i les 9.30 hores, s’ha organitzat una acció destinada als treballadors municipals. Es regalarà una targeta de transport públic al personal de l’Ajuntament que arribi a l’edifici El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12) en transport públic o en bicicleta, així com un petit obsequi per als qui arribin a peu.


El mateix dimarts 27 de setembre, a les 10.30 hores, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, presidirà a l’edifici El Viver l’acte de lliurament de 10 bicicletes cedides per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments curts dels treballadors municipals. Les bicicletes estan rotulades per a identificar-les com a vehicles dels serveis de l’Ajuntament de Badalona. Una part de les bicicletes es repartiran entre les oficines dels districtes i la resta es quedarà a l’edifici el Viver per a la resta de tècnics de l’Ajuntament. Les bicicletes es destinaran fonamentalment a realitzar tasques d’inspecció així com per a desplaçaments entre barris de la ciutat ja que normalment es tracten de petites distàncies a recórrer.


Els principals objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura són:


• Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire.
• Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
• Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles com el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
• Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat.

Deixa un comentari