Badalona celebra el Dia Mundial de l’Aigua. L’Ajuntament de la ciutat recorda la importància d’estalviar aigua per la greu sequera que està patint Catalunya | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/03/2012

Badalona s’afegeix, avui 22 de març, a la celebració del Dia Internacional de l’Aigua. La commemoració d’aquest dia fou decidit per l’ONU l’any 1993 per tal de sensibilitzar de la necessitat de conservar i mantenir els recursos hídrics existents arreu del món i preservar aquest bé fomentant polítiques d’estalvi i fent-ne un bon ús.


Així doncs, en el marc del Dia Mundial de l’Aigua, i a causa de la manca de pluges dels darrers mesos, l’Ajuntament de Badalona vol recordar que l’estalvi del consum d’aigua és bàsic per garantir els recursos actualment disponibles.


En aquest sentit l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat ofereix diversos consells que ajudin a racionalitzar els hàbits de consum i la seva adequació a la variabilitat climatològica perquè es converteixin en un costum independent i invariable dels episodis de sequera, com ara :


– Tancar la dutxa i l’aixeta mentre ens ensabonem, ens rentem les dents o ens afaitem.
– Prendre una dutxa en lloc d’un bany.
– Estirar la cadena del vàter només quan és necessari i no utilitzar-lo com a paperera.
– Fer servir la rentadora i el rentaplats només quan estan plens i adquirir electrodomèstics de classe A, que són més eficients.
– Reparar totes les aixetes i cisternes que degoten.
– Fer servir economitzadors d’aigua en dutxes i aixetes i instal•lar cisternes amb doble descàrrega al vàter
.
– Reservar l’aigua de rentar o de bullir les verdures i fer-la servir per regar les plantes, de bon matí o al capvespre.
– Utilitzar l’escombra i no la mànega per netejar patis i terrasses.


Per altra banda l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de l’Aigua, portaran a terme una campanya específica d’estalvi d’aigua adreçat a les escoles verdes de Badalona per tal que es treballi a l’aula la gestió sostenible de l’aigua. La campanya, que es farà el curs vinent, consisteix en el repartiment d’un kit d’estalvi d’aigua als alumnes per tal que els puguin instal·lar a casa per controlar el consum d’aigua i fer el seguiment al llarg del curs.


La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha destacat “la tendència en els darrers anys de consum decreixent de l’aigua a Badalona que es situa per sota de la mitjana del consum de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb 103,0 litres/habitant i dia de consum domèstic”. Egea ha afegit que Badalona “està apostant per l’aprofitament dels recursos propis a través de les aigües freàtiques amb les quals es reguen els jardins, els espais verds i la neteja d’alguns carrers”.


Per a més informació: http://www.unwater.org/worldwaterday/

Deixa un comentari