Badalona celebra el Dia Internacional de la Dona en un acte en col·laboració amb l’Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 06/03/2012

Badalona celebra aquest dijous, 8 de març, a partir de les 18 hores, al Megacine del centre comercial Màgic Badalona (avinguda de Salvador Espriu, 2), el Dia Internacional de la Dona, en el context d’una de les jornades del Cinema Europeu en Ruta i en col·laboració amb l’Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.


El Parlament Europeu commemora enguany el Dia Internacional de la Dona sota el lema “La mateixa feina, el mateix sou”. Conforme amb aquest lema, l’Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona organitzen el passi gratuït al Megacine Badalona del curt La recolectora, de Sara Mazkiaran, i la pel·lícula Pago Justo, de Nigel Cole, que explica la història de com l’any 1968 un grup de dones treballadores de la planta Ford Dagenham va organitzar una vaga reivindicant la igualtat de salaris amb els homes.
A les 17 hores, abans de l’acte protocol·lari per commemorar el Dia de la Dona, els Grups i Vocalies de la Dona de la ciutat han organitzat una enlairada conjunta de globus i missatges d’igualtat, que es farà al carrer de l’Arquitecte Fradera (davant del Màgic i al costat de l’escorxador).


A les 18 hores els actes es traslladaran al Megacine a on, abans de la projecció cinematogràfica es farà lectura del Manifest del Dia de la Dona que anirà a càrrec de la regidora de Cultura i Ciutadania, i presidenta del Consell de Dones de Badalona, Montserrat Salgado. A l’acte, que el clourà l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, hi intervindrà també la gerent de l’empresa Anudal de Badalona, Ana Núñez; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell; el director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós; i els eurodiputats Santiago Fisas; Maria Badia i Marie-Thérèse Sánchez-Schmid.


Cinema europeu en ruta
La projecció del curt La recolectora, de Sara Mazkiaran, i la pel·lícula Pago Justo, de Nigel Cole s’inclouen, a la vegada, dins de la programació de Cinema Europeu en Ruta, la I mostra itinerant de cinema europeu, que se celebrarà durant els dies 7, 8 i 9 de març al Megacine amb la projecció de diversos curts i llargmetratges que tracten el tema dels drets i les circumstàncies de les dones des de diferents perspectives. El Parlament Europeu ha escollit Badalona, pel seu festival de curtmetratges, com una de les ciutats espanyoles per on passarà aquesta mostra de cinema.


Projeccions programades:


Dimecres, 7 de març – 18 hores
– Morir cada dia –
Aitor Echevarría / Espanya /2011 / 13 minuts.
– Auf der anderen Seite (Al otro lado),
premi LUX de cinema del Parlament Europeu 2007 – Fatih Akin / Alemanya-Turquia / 2007 / 122 minuts.
Dijous, 8 de març.
Dia Internacional de la Dona – passis a les 19 i a les 21.30 hores
– La recolectora –
Sara Mazkiaran / Espanya / 2010 / 13 minuts.
– Made in Dagenham (Pago justo) – Nigel Cole / Regne Unit / 2010 / 113 minuts.
Divendres, 9 de març – 18 hores
– Estar aquí –
Silvia González Laá / Espanya / 2010 / 14 minuts.
– Fish Tank – Andrea Arnold / Regne Unit / 2009 / 124 minuts.

Deixa un comentari