Publicat el 14/04/2015

IV Fira de Sant Jordi
La celebració de la IV Fira de Sant Jordi, el dijous 23 d’abril durant tot el dia, farà que el carrer de Francesc Layret, entre l’avinguda d’en Martí Pujol i el carrer de la Mercè/Eduard Flo, quedi tallat al trànsit de vehicles. Aquest carrer es convertirà en un passeig ple d’estands que oferiran una variada oferta de productes a tothom que passegi per aquesta artèria principal de la ciutat.
Cal destacar que la xifra d’estands, prop de 60, ha requerit habilitar també la plaça de Pompeu Fabra per tal d’ubicar-hi les entitats de la ciutat.

XXXVI Fira del Llibre
En el marc de la Fira del Llibre, el dimecres 22 d’abril, a les 18 hores, a la plaça de la Vila, signaran els seus llibres: Xavier Alcover, Anna Ariño i Georgina González, Joan Carreras, Jordi Cervera, Paco Fanés, Raquel Garcia, Antoni Gual, Xavier Royo, Eva Santana, Jordi Matamoros, Joaquim Molina, Marta Montañà i Rubén Montañà; Ricard Pérez, Francesc Planas, Joan Puche, Maria Sánchez, Miquel Soria, Sílvia Soler i Ricard Vilaregut.
La Fira del Llibre comptarà enguany amb la participació de les llibreries El Full, Fènix, Saltamartí llibres, Cyber Còmics i Girafa Negra.


Sant Jordi a l’Espai Betúlia
L’Espai Betúlia serà l’escenari el dia 23 d’abril, a les 20 hores, de l’espectacle Batecs. Un passeig per la poesia catalana. De la mà de l’actriu Georgina de Yebra, Batecs pretén ser un passeig per la poesia catalana en un espectacle creat perquè els espectadors puguin endinsar-se en el món de la poesia passant cronològicament per alguns dels poetes més importants de la literatura catalana. L’espectacle està acompanyat per música electrònica en directe, composta especialment per l’ocasió, mentre es projecten unes imatges específiques per a cada poema. Producció de Cia. Exlibris


La biblioteca a la plaça
La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona organitzarà el dimecres 23 d’abril una sèrie d’activitats a la plaça de la Vila sota el nom de “La biblioteca a la plaça”:
10 h   L’Hora del Conte – El naixement de Venus
10.30 h   Taller per a infants – Escriptura romana i punts de llibre
11 h   Tertúlia literària sobre Sukkwan Island, de David Vann
12 h Homenatge a les dones escriptores i lectura de textos i poemes de diverses autores
De 16.30 a 18 h Taller per a infants – punts de llibres
17.30 h   L’Hora del Conte – El dimoni pelut
De 18 a 20 h L’Hora del Conte – El naixement de Venus i Contes de plantes i flors mitològiques i tallers d’escriptura romana. (sessions de 30 minuts)


Diada de Sant Jordi al passeig de la Salut
Els botiguers del Centre Comercial Passeig de la Salut també celebraran la diada de Sant Jordi. El passeig s’omplirà, de 9 a 21 hores, de parades de llibres, flors, alimentació i regals amb la temàtica d’aquesta festivitat.


Altres activitats
• 23 d’abril,
o al Mercat Municipal de la Salut, durant l’horari de mercat, s’iniciarà el joc lingüístic A l’abril cada paraula val per mil. Es podrà jugar fins dijous 14 de maig. A càrrec del Consorci per a la Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià,
o a les 10 i a les 11 hores, a la Biblioteca de Sant Roc, espectacle Palla, fusta i pedra. A càrrec de Galiot Teatre de Titelles,
o a partir de les 17 hores, a la plaça d’Antonio Machado, diverses activitats amb la participació de la Biblioteca Llefià-Xavier Soto.
• 24 d’abril, a partir de les 17 hores a la plaça Camarón de la Isla, Contes de Terrat, d’Anna Roca i tallers. A càrrec de la Biblioteca Sant Roc i la Fundació Ateneu Sant Roc.

Afectacions pel tall de trànsit del carrer de Francesc Layret del dia 23
El carrer de Francesc Layret quedarà tallat al trànsit de vehicles al llarg del dijous 23 d’abril, entre l’avinguda d’en Martí Pujol i els carrers de la Mercè/Eduard Flò. Des de les 8 i fins a les 21 hores,
Els autobusos i vehicles privats s’hauran de desviar a l’alçada de l’avinguda d’en Martí Pujol i seguir un itinerari alternatiu pel lateral de l’autopista i per l’avinguda del President Lluís Companys, per incorporar-se novament a Francesc Layret. Al llarg d’aquest itinerari se situaran diverses parades d’autobús alternatives.
Els aparcaments situats al tram de Francesc Layret que quedarà tallat al trànsit no es podran utilitzar durant tot el dia. Per aquesta raó, s’ofereix als seus usuaris la possibilitat de fer servir els aparcaments municipals de Pompeu Fabra i del Viver amb un tiquet gratuït de 48 hores. Aquest tiquet es podrà recollir en qualsevol d’aquests dos aparcaments que gestiona l’empresa municipal ENGESTUR.
El carrer de Jaume Borràs serà de doble sentit per poder donar sortida i entrada a l’aparcament i veïns d’aquest carrer pel carrer de la Via Augusta. A més, el carrer del Temple, entre Via Augusta i Francesc Layret, quedarà tallat.
El carrer del Pare Claret serà de doble sentit per poder donar sortida i entrada als veïns pel carrer de la Via Augusta.
L’accés al barri del Centre es podrà fer:
• Des de l’avinguda d’en Martí Pujol pel carrer de Sant Josep. Els carrers del Lleó i d’Arnús tindran doble sentit entre els carrers de Francesc Layret i Soledat, i també el carrer de la Soledat entre els carrers del Lleó i d’Arnús.
• Des del carrer de la Via Augusta pels carrers d’Eduard Flò i de la Mercè. Per a la sortida pels carrers de Sant Pau i d’en Prim s’habilitarà el carrer de Sant Pere de doble sentit entre els carrers de la Mercè i de Sant Francesc d’Assís.
Es faran de doble sentit els següents carrers:
• El carrer de Sant Miquel, entre els carrers de Francesc Layret i del Canonge Baranera,
• els carrers de Sant Francesc d’Assís i del Carme, entre els carrers de Francesc Layret i de Sant Pere,
• el carrer del Canonge Baranera, entre els carrers de Sant Miquel i de Sant Francesc d’Assís.

Deixa un comentari