Publicat el 16/09/2017

Amb el lema “Mobilitza’t per un aire més net” es vol conscienciar la ciutadania de l’ús d’una mobilitat no contaminant per millorar la qualitat de l’aire de les ciutats

Badalona s’afegeix, un any més, a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre. Amb l’eslògan “Mobilitza’t per un aire més net”, l’Ajuntament, a través del Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic de la ciutat, i amb la participació i la implicació de diverses entitats i col·lectius, ha programat una sèrie d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar respecte de l’ús excessiu del vehicle privat que perjudica la qualitat de l’aire; així com per impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Al llarg de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura s’instal·laran a diversos punts de la ciutat punts de control que serviran per avaluar els fums dels vehicles de motor que circulen per Badalona.

Dissabte, 16 de setembre, Dia sense Cotxes
El pròxim dissabte, 16 de setembre, és la data escollida a Badalona per a la celebració del “Dia sense cotxes”. Entre les 10 del matí i les 10 de la nit el carrer de Víctor Balaguer, al barri de la Salut; el carrer dels Arbres, al Centre, i l’avinguda de Morera, seran durant tot el dia un espai per a gaudi de la ciutadania i el lloc on es faran diverses activitats de jocs infantils, exhibicions d’esports, de música i de comerços al carrer. El Dia sense Cotxes compta amb la participació d’entitats i associacions, així com de la Guàrdia Urbana i del Servei Català del Trànsit amb activitats per a totes les edats.

La celebració d’aquest dia posa de manifest la necessitat de reduir la presència dels vehicles privats de motor a la ciutat per tal de reduir també de manera important la contaminació ambiental, tant de l’aire com del soroll, i millorar de la qualitat de vida de tothom.

Una programació plena d’activitats per a totes les edats
Dimecres, 20 de setembre, entre les 9.30 i les 14 h
tindrà lloc la Jornada/Debat “La mobilitat de Badalona a discussió, propostes i accions” a la sala d’actes de CCOO a Badalona, al carrer de Font i Escolà, 6-8, organitzat pel sindicat amb la col·laboració amb l’Ajuntament de Badalona.

El mateix dimecres 20, entre les 17 i 19 hores, hi haurà un acte de sensibilització, organitzat per CCOO del Barcelonès Nord, sobre la necessitat de l’ampliació del tramvia, a la plaça Roca i Pi, davant de l’estació de RENFE a Badalona.

Una de les novetats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura serà la inauguració del primer camí escolar de Badalona, el camí amic del Parc, dels centres Artur Martorell i Lola Anglada. Divendres 22, a partir de les 16 h, tindrà lloc una Cercavila i una festa amb animació i berenar.

Entre el 19 i el 28 de setembre, organitzada per la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona, s’ha preparat l’activitat “L’hora del conte d’educació viària a les biblioteques” amb la participació de les biblioteques de Lloreda, Pomar, Can Casacuberta, Canyadó i Casagemes, Llefià i Sant Roc.

Activitats de foment dels models de transport no contaminants
La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura inclou també diverses activitats de foment d’aquells models de transport saludable si no contaminants com la bicicleta.

· La “Pedalada popular del Barcelonès Nord”, amb sortida diumenge 17 a les 10 del matí des de la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet, que farà un recorregut pels municipis de Santa Coloma i Badalona, finalitzant a Sant Adrià del Besòs.

· La “Cursa dels transports del Barcelonès Nord”, dimarts 19 coorganitzada amb els municipis de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet, amb la col·laboració de la Plataforma pel Transport Públic (PTP), amb l’objectiu de fer comparatives entre els diferents mitjans de transport en temps, contaminació i despeses que genera. El recorregut serà, en horari de matí, des de la plaça d’Ernesto Che Guevara fins a l’Hospital Germans Trias i Pujol, i a la tarda des de la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià fins la plaça de la Vila de Badalona.

· “Moure’t en bicicleta té premi!” Dijous 21, a partir de les 7:30h a l’avinguda de Martí Pujol amb Anselm Clavé. Amb l’objectiu de fomentar l’ús diari de la bicicleta com a mitjà de transport saludable i no contaminant, s’obsequiarà als ciclistes que circulin per aquest punt amb un esmorzar.

 

 

Deixa un comentari