Publicat el 02/04/2024

L’Àrea de Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de les àrees de Salut Pública, Cultura, Comerç, Mercats i Consum, ha preparat un seguit d’esdeveniments que tindran lloc els dies 2, 5 i 7 d’abril

 

 

El dimarts 2 d’abril, designat com a Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme per l’Organització de les Nacions Unides des de 2008, se celebraran diverses activitats per promoure la sensibilització i la inclusió social de les persones amb trastorns de l’espectre autista (TEA).
Una pancarta penjada al balcó de l’Ajuntament recordarà a tots aquesta data.
El dimarts 2, a la tarda, a l’Escola Jungfrau (C/ Vila Vall-Llebrera, s/n) al barri de Coll i Pujol, es realitzaran activitats inclusives de manualitats i jocs, organitzades per ViuTEA amb el suport de l’Ajuntament.

El divendres 5 d’abril de 17 a 19 hores, el Mercat Municipal de Llefià serà l’escenari d’un esplai inclusiu anomenat El mercat,un espai inclusiu, amb tallers de manualitats centrats en fruites i verdures, adaptats especialment per als nens i nenes amb autisme. També es portaran a terme altres accions complementàries adaptades, com ara jocs de pintura.
Tampoc no hi faltarà un tast de peces de fruita per a tots els participants, així com xerrades relacionades amb l’alimentació i treballs per a la millora de l’autonomia d’aquests infants
Aquesta iniciativa, en col·laboració amb els Mercats Municipals de Badalona, busca promoure una alimentació saludable i fomentar l’autonomia dels participants.

Finalment, el diumenge 7 d’abril a la Plaça de la Vila, l’Associació ViuTEA organitzarà activitats de manualitats, jocs inclusius i lectura d’un manifest, culminant amb una batucada pel carrer de Mar.

Els TEA són alteracions del neurodesenvolupament que es caracteritzen per una afectació en la capacitat de comunicació i interacció social, la presència d’un patró de conductes repetitives, rigidesa de pensament i una desregulació de la manera com processen la informació que capten amb els sentits.

 

Redacció

 

 

 

Deixa un comentari