Badalona acull diumenge 18 de març la 7a edició de la Màgic BDN Running | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/03/2018

La 7a edició es presenta amb la novetat d’un nou circuit de 5 quilòmetres. La prova és un memorial a l’atleta badaloní Luis Condon i destinarà un euro de cada inscripció a la Fundació Josep Carreras que lluita contra la leucèmia

La Màgic BDN Running torna el proper diumenge 18 de març amb la intenció de consolidar-se com una de les curses de 10 quilòmetres amb més èxit de participació de l’àrea metropolitana. Enguany, com a novetat, la prova incorpora una variant de circuit de 5 quilòmetres.

El tret de sortida es farà des de la rambla del Gorg, a les 9.30 hores, per als participants de la 10 quilòmetres i a les 9.45 hores per al circuit de 5 quilòmetres. La nova distancia acostarà l’esport a un ventall més ampli de corredors de la ciutat i permetrà augmentar el nombre de participants que gaudeixen de la prova. Després de sis edicions i una gran acollida, el repte de la 7a edició és assolir una xifra de 4.000 participants.
La presentació oficia es va fer el dimecres 6 de febrer hi va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; la regidora d’Esports, María Gallardo, i de Guillem Franquesa, en nom de l’organització. A més, també hi han assistit Silvia Valls i Eduard Bosch, com a representants del Centre Comercial Màgic Badalona i d’Aigües de Barcelona, respectivament.

Un circuit pla i amb un recorregut per molts punts atractius de Badalona
A nivell esportiu, la cursa es caracteritza per un circuit pla i assequible, ideal per a fer bones marques i homologat per la Federació Catalana d’Atletisme.
El recorregut transcorre, durant 4 quilòmetres, en paral·lel al mar i per alguns dels atractius turístics de la ciutat: el port de Badalona, el passeig de la Rambla, el parc de Ca l’Arnús, el Palau Municipal d’Esports, el pont del Petroli i el passeig Marítim. A més, la cursa està inclosa a la lliga ChampionChip i enguany puntua doble.
Les inscripcions es poden formalitzar a través de www.magicbdnrunning.cat

Fes-la teva
Sota el lema “Fes-la teva”, la cursa vol vincular-se amb els valors de solidaritat i amb el teixit social de la ciutat, fent èmfasi en el caràcter extraesportiu de la prova. L’essència solidària de la Màgic BDN Running es manté i es promou un any més: és un homenatge a l’atleta badaloní Luis Condon, que va morir el 2012 a causa de leucèmia. En aquest sentit, un euro de cada inscripció es destina a la lluita contra aquesta malaltia mitjançant la Fundació Josep Carreras. Amb el suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, en 6 edicions ja s’han recaptat 20.000 euros.

Com a novetat d’aquesta edició, Aigües de Barcelona seran els encarregats de proporcionar l’avituallament de la cursa. Ho faran a través de l’ús de gots de cartró reciclables. D’aquesta manera, s’evita el malbaratament innecessari de plàstic, contribuint a la reducció de residus i la sostenibilitat del planeta.
Com a objectiu estratègic, l’organització segueix prioritzant la vinculació amb la ciutat. En aquest sentit destaca un programa per a fomentar la participació d’escolars i clubs esportius d’arreu de Badalona amb la voluntat de fer especial èmfasi en els que es troben en risc d’exclusió social i en usuaris de diverses entitats del tercer sector. Projecte Home, que treballa contra les addicions al seu centre de Montgat, també participarà de la cursa.

A més, la Màgic BDN Running és una de les primeres activitats inclosa al programa d’”Abril, Mes de la Vida Activa”, que inclou activitats de dinamització i xerrades a tots els centres de salut de Badalona. Aquest mes ple d’activitats destinades a promocionar la vida activa clourà el 27 d’abril amb una gran caminada popular de 5 quilòmetres.

D’altra banda, repetint l’èxit de l’any passat, el manipulat de la tradicional bossa del corredor el faran els usuaris de la Fundació Badalona Capaç, permetent la inserció de persones amb diversitat funcional i la seva implicació en un esdeveniment de la ciutat.

Cursa 5Km / 10Km – 18/3/18. Inscripcions: magicbdrunning.cat

 

 

 

 

Deixa un comentari