Publicat el 19/02/2016

 

Menys alumnes de P-3 per classe. Aquest anhel de l’Ajuntament de Badalona serà realitat a partir del curs vinent després de l’acord al que s’ha arribat aquest migdia en la reunió que s’ha celebrat amb els Serveis Territorials del departament d’Ensenyament de la Generalitat.
Des de l’Ajuntament de Badalona s’ha valorat molt positivament l’acord assolit de reducció de la ràtio a P-3 perquè afavorirà la qualitat educativa. En aquests moments la ràtio en els cursos de P-3 se sitúa a l’entorn de 25 infants per classe i en alguns centres passarà a ser de 22.

En aquest sentit, la regidora de l’Àmbit Badalona Educadora, Laia Sabater, ha recordat que “el Ple de desembre ja va aprovar una moció on es deia que Badalona volia una baixada de les ràtios a infantil i situar-la a 20 alumnes per aula i aquest acord d’avui ens hi apropa”.

La possibilitat de reduir la ràtio a les classes de P-3 va guanyar punts quan fa uns dies Badalona va aconseguir que no es tanqués cap línia de P-3 a la ciutat de cara al curs vinent. A partir d’aquell moment la petició municipal va ser molt clara i l’exigència va passar a ser reduir la ràtio a cada aula. Això serà possible gràcies al manteniment de les línies i el descens de la natalitat.

No es tancarà cap línia de P-3
La notícia que esperava tota la comunitat educativa de Badalona es va produir el passat dia 11 de febrer: Badalona no perdrà cap línia de P-3 el proper curs escolar. L’acord assolit entre el departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Badalona va venir després d’intenses negociacions entre les dues administracions. 
Laia Sabater ha explicat que “el govern rebutjava qualsevol tancament de cap línia de P-3 abans de la preinscripció, i basàvem la nostra petició en un acord del Ple del mes de desembre quan es va aprovar una moció en aquest sentit i amb el suport del Consell Escolar Municipal”.

Deixa un comentari