Avui se celebra a Badalona el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 25/11/2011

Badalona acull, un any més, el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. L’acte, que consistirà amb la lectura d’un manifest i el lliurament del premi Trencant Invisibilitats, es farà avui divendres, 25 de novembre, a partir de les 18 hores, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Badalona.


La lectura del manifest és una mostra de la voluntat de les institucions públiques de Catalunya (el Govern de la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments) per incidir, amb la implicació individual de tota la societat, en l’eradicació de la violència masclista i per construir ponts perquè les properes generacions vagin perdent el referent d’una cultura destructiva front una altra que promogui noves formes de relació entre les dones i els homes basades en el respecte, en la vida i els drets humans.


L’acte servirà també per lliurar, per novè any consecutiu, el premi Trencant Invisibilitats. El premi individual s’atorgarà a la doctora Francesca Fullana Sastre del servei de cirurgia plàstica de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona per la seva tècnica en la reconstrucció del pit després del càncer.


La doctora Francesca Fullana és cap clínic del servei de Cirurgia Plàstica i de la unitat de Reconstrucció Mamària de l’Hospital Germans Trias i Pujol. Durant els vint-i-sis anys que fa que treballa a Can Ruti ha destacat per la seva activitat en la cirurgia de reconstrucció mamària, que ha aplicat a prop d’un miler de dones. De fet l’Hospital Germans Trias va ser el primer de Catalunya a fer reconstruccions mamàries sistematitzades.


Pel que fa al premi col·lectiu, enguany aquest es lliurarà a les Vocalies i Grups de Dones de la Ciutat. El guardó serà recollit per les representants dels tres grups més antics de la ciutat: Pomar, Sant Roc i Congrés.


Aquests premis són un reconeixement a la feina desenvolupada per aconseguir la plena incorporació de les dones als espais els quals fins ara havien estat relegades, i contribuir a crear una societat més igualitària i més justa.


Durant el lliurament de premis es llegiran fragments del llibre Betúlia de Maria Aurèlia Capmany amb motiu del vintè aniversari de la seva mort.


L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; de la regidora de Govern, Maritxu Hervás, i de la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado.

Deixa un comentari