Publicat el 21/07/2017

La iniciativa comptarà amb la instal·lació de 25 desfibril·ladors semiautomàtics repartits per la xarxa d’autopistes catalanes gestionades per Autopistas i per les àrees de servei d’Areas.

Autopistas, companyia del Grup Abertis, comptarà a partir del proper 30 de juliol amb una dotació de 25 desfibril·ladors semiautomàtics repartits per tota la xarxa d’autopistes catalanes gestionada per la companyia (AP-7, AP-2, C-32 i C-33) i per les àrees de servei gestionades per Areas.

Aquesta iniciativa conjunta persegueix l’objectiu de millorar la seguretat i salut a tots els usuaris, i situa a Autopistas i a Areas com unes de les primeres companyies en apostar per les autopistas cardioprotegides a Catalunya.

Aquest projecte, implantat a les autopistes més modernes d’Europa, dota a la xarxa viària d’Autopistas i a les àrees de servei d’una solució innovadora que permetrà ampliar la prevenció en salut cardiovascular i garantir les possibilitats de supervivència dels usuaris que pateixin una crisi o parada cardíaca. Dels 25 desfibril·ladors, 15 seran facilitats per Autopistas i 10 per part de Areas, que les instal·larà a sis àrees de servei.

Durant  el primer any de la iniciativa, les dues companyies posaran en marxa un pla de formació pels seus col·laboradors per tal de fomentar les bones pràctiques i posar al seu abast les eines necessàries per tal d’assegurar l’ús professional dels aparells i una atenció mèdica de qualitat per a  tots els usuaris.

 

Autopistes i àrees de servei que vetllen per la salut dels usuaris

 

El servei que ofereixen els aparells cardioprotectors instal·lats a les autopistes gestionades per  Autopistas i a les àrees de servei d’Areas està basat en una tecnologia que compta amb les màximes garanties de seguretat.

L’ús dels desfibril·ladors està totalment exempt de risc en tant que, si la persona no està fibril·lant, no es produeix descàrrega. Només es genera descàrrega quan l’equip així ho aconsella. A més, els aparells d’Autopistas proporcionaran instruccions verbals de què fer a cada moment per evitar confusions i vetllar en tot moment per les pràctiques correctes.

En quant a l’ús, cada vegada que es retiri el desfibril·lador de la localització corresponent saltarà un missatge per tal de saber on i quin aparell s’ha activat, així com es farà una trucada automàtica al 112.

La iniciativa pretén instal·lar els aparells repartits entre el edificis, tallers i àrees de servei de les autopistes, per tal de millorar el manteniment dels desfibril·ladors i protegir-los de la meteorologia i agents externs, i alhora permet estar més a mà per tot el personal d’Autopistas. Tot i així, per tal de millorar la seva eficàcia i adaptabilitat, es podran retirar i portar amb cotxe fins allà on es vulgui.

Caryosa Hygienic Solutions, empresa especialitzada en Servei Integrals de Cardioprotecció, és el nou partner d’Autopistas per a la cardioprotecció de les instal·lacions. Autopistas abarca així un nou àmbit de conscienciació i responsabilitat social en favor de la seguretat de clients i empleats, confiant en l’expertise de Caryosa per a oferir l’assistència tècnica, manteniment i formació dels desfibril·ladors.

Deixa un comentari