Publicat el 26/10/2021

El guardó se li atorga per la seva extensa carrera cinematogràfica i pel suport que sempre ha donat al cinema en format curtmetratge

El lliurament del guardó més preuat del festival de curtmetratges va tenir lloc al Teatre Zorrilla de Badalona davant d’un teatre ple d’estudiants d’escoles de cinema i del món audiovisual de Catalunya.
El conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, li ha donat la Venus d’Honor, acompanyat del director artístic del festival, Agustí Argelich.
En rebre la Venus d’Honor, Assumpta Serna ha mostrat el seu agraïment a FILMETS “perquè és un festival que sempre he estimat molt i on sempre s’han projectat els curts on he participat“. “Recollir la Venus d’Honor davant d’un teatre ple d’estudiants tenint en compte que jo em dedico a través de Familia de Cine a formar nous cineastes ha estat molt emocionant“, ha afegit.

Col·loqui amb els estudiants
Posteriorment a l’entrega de la Venus d’Honor, Assumpta Serna ha mantingut un col·loqui obert amb els estudiants audiovisuals que eren al Teatre Zorrilla i a les 17.15 hores ha començat la sessió FILMETS Campus, on s’han presentat curts fets per estudiants de les escoles de cinema d’arreu.
De fet, una de les vessants professionals d’Assumpta Serna és, en aquests moments, la comunitat ‘on line’ ‘Familia de Cine’, on més de 100 professionals del cinema i la televisió creen i desenvolupen projectes audiovisuals.
Assumpta Serna coordina col·loquis i ‘masterclass’ obertes a les xarxes. Juntament amb Scott Cleverdon imparteix cursos de comunicació dirigits a actors i directors.

Una llarga carrera amb 228 pel·lícules
Assumpta Serna ha tingut papers a 228 pel·lícules. Entrant més al detall, ha estat protagonista en 27 films, que s’han rodat a 20 països i en 6 llengües diferents.
Ha guanyat 25 premis d’interpretació a festivals de cinema internacional i ha estat jurat en mes de 20 certàmens: Chicago, Karlovy Vary, Mar del Plata, Mèxic, Venècia, Montreal, Sant Sebastià, entre d’altres.
És membre de l’Acadèmia de Hollywood des de 1993. Ha representat a Espanya a l’Acadèmia del Cinema Europeu durant 8 anys, organitzant la gala dels cinemes europeus que es va fer a Barcelona l’any 2004. És membre d’honor de l’Acadèmica del Cinema Català.
És autora de 3 llibres publicats: ‘Entre la espada y la pared’ (2020); ‘El trabajo del actor de cine‘ (1999); y ‘Monólogos en V.O.’ (1998). Ara mateix està treballant en 3 llibres més: ‘La ciencia de la interpretación’, ‘Monólogos para niños’ y ‘Monólogos para adultos’.

També ha redactat un ‘Código de buenas prácticas’ pel que fa al treball de l’actor en el sector audiovisual.

Redacció
Imatge i Font: BDN Badalona Comunicació

Deixa un comentari