Arxius de Gastronomia | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
S'han trobat resultats
Articles
Dijous 17 desembre 2020

6 consells per decorar la taula aquestes festes

Vestir la taula on degustarem els àpats de Nadal té la mateixa funció que la decoració nadalenca: fer que l’esperit d’aquestes festes s’integri dins la nostra llar. Així doncs, siguin quins siguin els comensals amb qui festejarem els darrers dies de l’any, és important seguir aquestes pautes a l’hora de parar taula: Decoració senzilla i […]

Articles

Com planificar els àpats de Nadal sense estressar-nos

Organitzar els sopars i dinars de Nadal és una responsabilitat que pot arribar a provocar-nos molta pressió. Per evitar aquest neguit, només cal que planifiquem bé tot el que cal fer: Neteja i endreça el congelador. Així tindràs lloc on guardar els productes frescos o els que ja hagis elaborat. Un congelador net i amb […]

Articles
Dimarts 15 desembre 2020

Formes de descongelar els aliments, per a una major seguretat

Descongelar a la nevera: Aquesta descongelació requereix una planificació prèvia, sobretot pel que fa als aliments de mida gran. Cal treure’ls del congelador i col·locar-los a la part més baixa del refrigerador, perquè es descongelin gradualment i sense canvis bruscos de temperatura. S’ha de procurar posar-los sobre un plat o una safata per evitar que […]

Articles
Dilluns 7 desembre 2020

Com és el caviar autèntic?

Un dels productes gourmet de luxe per excel·lència és el caviar, però són molts els comensals que ignoren la seva veritable naturalesa perquè s’etiqueten amb el mateix nom ous d’espècies més econòmiques. Per això, és bastant habitual que en les vetllades nadalenques trobem petites perles fosques adornant canapès que no són autèntic caviar. Per evitar […]

Articles
Divendres 4 desembre 2020

Els millors maridatges per als plats de tardor

Amb la fresqueta que ens porta la tardor venen de gust plats més contundents i calòrics als quals acompanyen millor vins amb una mica de cos. Tot i que les possibilitats de maridatges entre vins i plats calents són infinites, et suggerim les que millor funcionen: Amb cremes calentes de verdures: vins blancs secs, que […]

Articles
Dilluns 30 novembre 2020

Trucs a la cuina

Pits de pollastre més tendres El pit és una peça molt magra, motiu pel qual es fàcil que quedi insípid i ressec quan es cuina a la planxa. Per evitar-ho, submergeix-los en llet, una mica d’all en pols i una mica de sal, un parell d’hores abans d’utilitzar-los. Passat el temps, s’han d’escórrer i assecar […]

Articles
Dilluns 19 octubre 2020

Castanyes, un regal de la tardor

La castanya, sovint, es considera una fruita seca, però en realitat, pel fet que és rica en fècula i pobra en greixos, s’acosta més als cereals. També és molt rica en midó. Per això, en èpoques d’escassetat, alguns pobles camperols en feien pa amb la farina. I és igualment rica en minerals (potassi, magnesi, fòsfor […]

Articles
Dimecres 7 octubre 2020

El que cal saber per començar a cuinar, 6 consells bàsics

Aprendre a cuinar des de zero no és difícil, però hem de conèixer algunes tècniques que ens donin seguretat i ens animin a seguir cuinant plats cada cop més elaborats. Si vols iniciar-te en la cuina, pren nota: 1 · No tinguis por. La falta d’experiència culinària fa que moltes persones gairebé ni s’apropin a […]

Articles
Dimecres 23 setembre 2020

Ja coneixes la xocolata rosa?

A la paleta de colors de la xocolata se li ha afegit un de nou: el rosa. 80 anys després que Nestlé comercialitzés per primera vegada la variant blanca, el fabricant líder mundial de la xocolata, Barry Callebaut, va presentar a Xangai aquest nou tipus de xocolata que ha estat batejada amb el nom de […]

Articles
Divendres 18 setembre 2020

5 arrossos exòtics per a tota mena de plats

Pocs aliments són tan agraïts a la cuina com l’arròs, ja que a través dels diferents tipus que existeixen podem preparar infinitat de combinacions. És un aliment tan universal i versàtil que permet fer plats tradicionals però també exòtics, en funció dels ingredients que l’acompanyin. Per fer que els nostres plats siguin una mica diferents […]