Arxius de Gastronomia | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
S'han trobat resultats
Articles
Dilluns 19 octubre 2020

Castanyes, un regal de la tardor

La castanya, sovint, es considera una fruita seca, però en realitat, pel fet que és rica en fècula i pobra en greixos, s’acosta més als cereals. També és molt rica en midó. Per això, en èpoques d’escassetat, alguns pobles camperols en feien pa amb la farina. I és igualment rica en minerals (potassi, magnesi, fòsfor […]

Articles
Dimecres 7 octubre 2020

El que cal saber per començar a cuinar, 6 consells bàsics

Aprendre a cuinar des de zero no és difícil, però hem de conèixer algunes tècniques que ens donin seguretat i ens animin a seguir cuinant plats cada cop més elaborats. Si vols iniciar-te en la cuina, pren nota: 1 · No tinguis por. La falta d’experiència culinària fa que moltes persones gairebé ni s’apropin a […]

Articles
Dimecres 23 setembre 2020

Ja coneixes la xocolata rosa?

A la paleta de colors de la xocolata se li ha afegit un de nou: el rosa. 80 anys després que Nestlé comercialitzés per primera vegada la variant blanca, el fabricant líder mundial de la xocolata, Barry Callebaut, va presentar a Xangai aquest nou tipus de xocolata que ha estat batejada amb el nom de […]

Articles
Divendres 18 setembre 2020

5 arrossos exòtics per a tota mena de plats

Pocs aliments són tan agraïts a la cuina com l’arròs, ja que a través dels diferents tipus que existeixen podem preparar infinitat de combinacions. És un aliment tan universal i versàtil que permet fer plats tradicionals però també exòtics, en funció dels ingredients que l’acompanyin. Per fer que els nostres plats siguin una mica diferents […]

Articles
Dijous 20 agost 2020

Idees per a la cistella de pícnic

Per gaudir de les vacances d’estiu no cal anar-se’n gaire lluny. El parc de prop de casa o la muntanya del nostre poble o barri són suficients per fer un bon pícnic. El més important és mantenir les mesures de prevenció emeses per les autoritats sanitàries i incloure en l’avituallament màscares i gel hidroalcohòlic. Un […]

Articles
Dilluns 17 agost 2020

11 Sopes i cremes fredes d’arreu del món

Si hi ha un plat que mai no falta a les taules d’estiu són les sopes i les cremes fredes. Et presentem les més populars, tant dins com fora de les seves fronteres: Espanya: gaspatxo andalús. Aquest clàssic de la gastronomia espanyola sempre és present a les cartes de menú, i és que a més […]

Articles
Dijous 30 juliol 2020

Aigua amb sabor, una alternativa sana als refrescos

Les aigües amb gust de fruites o de verdures són una manera sana de combatre la calor i la set. Per fer-les només cal combinar ingredients naturals amb aigua freda, ja que no necessiten sucre ni cap endolcidor. Tot i així, els més llaminers poden afegir-hi unes fulles fresques d’estèvia, una mica de mel o […]

Articles
Dijous 23 juliol 2020

Com elaborar la carta d’un restaurant

La carta d’un restaurant és la pedra angular del negoci. Ja sigui en paper o digital, és la targeta de presentació que mostra als clients la identitat i l’estil gastronòmic de l’establiment. Per això, és imprescindible tenir en compte una sèrie de pautes a l’hora de confeccionar-la: L’oferta gastronòmica. Tenir una gran varietat de plats […]

Articles
Dijous 16 juliol 2020

El nou filet de carn vegetal 3D

Els substituts de la carn són cada vegada més populars entre els consumidors preocupats pel benestar dels animals i el medi ambient. Això ha impulsat algunes empreses a treballar per transformar el sistema alimentari i fer-lo més respectuós, saludable i sostenible. Una d’aquestes companyies és la israeliana Redefin Meat, amb seu a Rehovot, al sud […]

Articles
Dissabte 4 juliol 2020

Ostres, un dels tresors del mar a la taula

Aquest mol·lusc exquisit i cotitzat desperta passions gastronòmiques indestructibles. De textura suggeridora, té un sabor únic i exòtic. Sens cap dubte s’han convertit en una tendència gastronòmica i és cada vegada més freqüent trobar-ne a restaurants o mercats. Hi ajuda el fet que la majoria de les ostres que es consumeixen actualment provenen de vivers, […]