Publicat el 26/01/2018

El Xiatsu es de la mateixa manera que altres tècniques orientals, aquest massatge es basa en un principi pel qual l’estat de salut d’una persona dependrà en gran mesura de com flueixi l’energia vital al llarg del seu cos, procés que es realitza a través d’uns canals anomenats meridians. La seva essència també radica a aconseguir mantenir el cos en una posició correcta i realitzar tant els moviments con la respiració d’una manera conscient i precisa.

Aquest massatge s’aplica amb els palmells de les mans, malgrat que també es poden emprar els avantbraços, colzes, genolls i peus, però no s’utilitzen cremes ni olis. És una tècnica que utilitza la pressió per equilibrar l’energia de l’organisme i fomentar l’autocuració del cos, regula perfectament l’equilibri entre la ment, el cos i les emocions i desterra les sensacions negatives que bloquegen.

El xiatsu pot ajudar en diferents tipus de problemàtiques, no només físiques sinó també psicoemocionals, però a més és un bon mètode de medicina preventiva, ja que aquest tipus de massatge estimula el sistema immunològic i el poder curatiu natural; en conjunt, estimula l’equilibri integral del cos i la ment.

Amb el xiatsu es poden tractar problemes d’esquena, migranyes, ciàtica, reumatismes, problemes respiratoris, dolors menstruals, ansietat, insomni, estrès… També afavoreix la circulació sanguínia, tonifica la musculatura i evita la retenció de líquids, i per tant afavoreix l’eliminació de toxines.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari