Publicat el 21/05/2018

La xerojardineria és el disseny de jardins de qualitat que conserven aigua i protegeixen el medi ambient. Amb sentit comú, vostè pot crear un jardí exuberant i bell que li estalviï temps, diners i energia i que eviti la contaminació i el malbaratament de l’aigua.
Un xerojardí no és un jardí ple de cactus i figueres de moro, ni tampoc un lloc d’aspecte sec, sense gespa, dominat pels colors terrosos i marrons. Qualsevol tipus de planta, quan està situada en el lloc correcte i amb un manteniment adequat, pot ser utilitzada en xerojardineria. Al jardí de baix consum d’aigua, hi tenen cabuda, com podrem descobrir, infinitat d’espècies i dissenys molt atractius.
La majoria d’espècies autòctones són, de manera natural, eficients amb l’aigua.
En recobrir les superfícies amb algun de determinats materials (escorces de pi, graves, pols de marbre, triturat de teula vermella, pedra volcànica vermella) s’afavorirà que la terra conservi més la humitat.
A més, aquestes espècies proporcionen aliment i refugi a un nombre més alt d’espècies animals silvestres, entre elles nombroses aus, insectes i papallones.
Encara que pugui semblar paradoxal, el xerojardí pot ser un lloc amb més riquesa i vida tot i tenir menys aigua. Cal tenir en compte que el xerojardí sol tenir una elevada diversitat de plantes i ambients (zones de copes dels arbres, arbusts, rocalles, zones de plantes aromàtiques, entapissats, recobriments vegetals i inorgànics, etc.) de gran atractiu per a la fauna silvestre.

Lucero Elizalde · Brots Verds

Deixa un comentari