Publicat el 01/02/2021

Els temps estan canviant sempre, res no s’atura, però molt més encara en un món afectat per l’escenari provocat per la pandèmia del coronavirus, que ha accelerat la transformació en les nostres vides. En aquest context, les nostres llars s’han convertit més que mai en el nostre refugi, perquè ens hi hem de quedar de manera obligada per les restriccions imposades. Els conceptes que planteja el wellbeing ens ajuden a afrontar aquesta situació i a veure el nostre entorn amb una altra perspectiva.

Wellbeing significa literalment ‘benestar’ i es pot aplicar a molts aspectes de la nostra vida, però especialment al món de la decoració i l’interiorisme a la llar, on té cada vegada més seguidors. I és que aquest concepte ha sofert modificacions al llarg dels anys, però té el seu significat, com indiquen els experts, en un àmbit ampli que engloba aspectes com el nostre benestar diari, l’educació, el medi ambient, la salut o l’habitatge, entre d’altres.

Si aprofundim en el wellbeing ens podem connectar amb allò que ens envolta, aconseguir una sensació de confort, de benestar. En aspectes més concrets ens permet, per exemple, veure els resultats de la fusió de l’arquitectura (interior i exterior) amb la natura, o saber encaixar amb un equilibri sa l’omnipresència de les noves tecnologies a les nostres vides, que la pandèmia ha intensificat en gran mesura.

Precisament aquest retorn a la vida domèstica impulsat per la necessitat d’uns temps complexos ha fet que valorem les coses més senzilles del dia a dia, les que podem fer en l’entorn més immediat que ens aixopluga: cuinar nosaltres mateixos o prendre’ns una copa de vi parlant amb els veïns (quan es pot). En definitiva, segons apunten els experts, una actitud de socialització que es trasllada a l’interior de les nostres llars en forma d’espais oberts, lavabos més decorats, la integració de més plantes en el nostre entorn i un ús més acusat de materials naturals o colors suaus que ens connecten amb la natura i enllacen directament amb criteris de sostenibilitat, entre d’altres.

Més qualitat que quantitat i materials naturals
I és que incidir en aspectes com la sostenibilitat i la plena consciència en aquells objectes que ens agraden, marca la diferència en la decoració. En aquest sentit s’aposta, doncs, per un àmbit emocional quan es projecta un habitatge, partint de la premissa que la decoració és una part integral del projecte.

El wellbeing reivindica els materials naturals, nobles, que resisteixen el pas del temps i provoquen en nosaltres sensacions i records. Seran els protagonistes en la decoració de les cases en els propers anys, segons les tendències. En aquest sentit, l’aspecte tàctil és clau perquè reflecteix el que som, alhora que transmet sensacions que ultrapassen el consumisme i s’endinsen en una altra manera d’encarar la nostra vida diària, sempre des de la proximitat.

D’altra banda, el wellbeing aplicat a l’interiorisme prioritza també les emocions positives, el compromís, tot allò que contribueixi al benestar, perquè ens ajuda a estar connectats al que ens envolta, desenvolupant un sentit de connexió i pertinença espiritual, ambiental, amb incidència directa en la nostra salut i contribuint a fer front a l’estrès provocat per la pandèmia.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari