Publicat el 21/08/2020

Una de les darreres tendències decoratives que poden veure’s a xarxes socials com Instagram i Pinterest és el wall layering, un tipus de decoració que consisteix a transformar les parets en autèntiques galeries d’art.

Si dins de casa disposes d’un racó buit, el wall layering és perfecte per a dotar-lo de vida i atorgar-li una identitat pròpia amb colors, textures i formes. Només cal que triïs una paleta de colors i col·loquis en aquest espai diversos quadres, fotografies o cartells. Tingues en compte que els objectes que utilitzis no només han de tenir en comú la paleta de color, sinó també, un motiu en concret. Pots prendre com a referència les sensacions que transmet una gamma de colors o una textura, i també paraules, ciutats, la natura, etc. Es tracta de muntar exposicions temporals on la decoració canvia segons l’estació, l’ànim o els gustos personals. Les possibilitats són infinites, i es poden utilitzar elements tan originals com tapissos, catifes o fotografies per crear collages únics. Pots inspirar-te en la botànica, per exemple, i triar diversos quadres de mides diferents amb fotografies de plantes i flors.
Però les parets no són els únics llocs on es poden col·locar els quadres i làmines, l’únic que s’ha de respectar és la creació de diverses capes amb aquests objectes. Per tant, també poden anar sobre un moble, un prestatge o es pot posar una única peça i deixar la resta sobre una superfície o arran de terra, al costat del sofà, a les escales… Fins i tot es pot utilitzar algun element diferent, com un mirall, barrets de palla o màscares ètniques, per crear un efecte sorpresa.

També cal tenir present que existeixen altres opcions a més dels tradicionals claus. Una bona solució són les cintes de doble cara, ja que són senzilles de col·locar i no hauràs de perforar la paret.

El wall layering té molts avantatges. Entre els principals destaquen:

  • Pot transformar un espai insípid i sense vida en un ambient sofisticat i amb una personalitat única.
  • Les possibilitats són infinites i poden adaptar-se als gustos personals.
  • No és necessari canviar el color de la paret per crear un racó diferent i original.
  • És una manera senzilla, original i íntima d’interactuar amb l’art.
  • Estimula la creativitat, ja que permet portar al pla material allò que es pensa en la imaginació.

Encara que a simple vista pugui semblar complicat i car, no ho és. De fet, no té un pressupost estipulat. Qualsevol persona pot animar-se a crear el seu propi projecte i fer-ho d’acord amb les seves possibilitats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari