Publicat el 07/12/2018

Els animals que conviuen amb nosaltres són un membre més de la família, per això ens preocupem per la seva qualitat de vida i els donem tot allò que necessiten. Comptar amb el suport d’un bon veterinari garanteix el benestar de la nostra mascota. No es tracta només que sàpiga diagnosticar i tractar els seus malestars o problemes de salut, sinó que ha de ser pròxim en el tracte, a més de tenir coneixements i experiència en les necessitats específiques del nostre company. Hi ha una sèrie de consells que t’ajudaran a triar el millor professional per a la seva salut:

Busca’l abans no el necessitis. Molta gent espera a tenir una urgència per buscar un veterinari. Això és un error perquè no permet comparar serveis, conèixer referències i opinions, ni contrastar preus, cosa que pot portar-nos a una mala elecció. S’ha de buscar un veterinari abans d’adoptar un animal o al poc d’arribar a casa.

Comprova que estigui certificat com a professional. Per desgràcia, els falsos veterinaris i les clíniques il·legals existeixen i es beneficien de la bona fe de moltes persones. Així que assegura’t que el professional estigui degudament format i acreditat. Consulta el Col·legi Oficial de Veterinaris de la teva província per saber si està col·legiat, i recorda que només un veterinari té la formació i l’experiència necessàries per tenir cura de la salut de la teva mascota. Mai no la posis en perill anant a una botiga d’animals o a un amic o veí per temes veterinaris.

Informa’t i compara. Per triar el veterinari més idoni s’han de comparar diferents clíniques i hospitals, assessorar-se sobre els serveis que ofereixen, el seu equip professional, la seva formació, etc. També és aconsellable valorar les opinions d’altres usuaris i buscar totes les referències possibles.

Ubicació per a emergències. Per a les revisions rutinàries la proximitat no és el criteri més important, però sí que ho és per a les urgències. Hi ha emergències de salut que requereixen tractament immediat, ja que l’animal podria morir, i hem de comptar amb un professional que es trobi a prop d’on vivim.

Les virtuts del veterinari. L’experiència, la personalitat i la trajectòria d’aquest professional són factors molt importants a l’hora de triar-lo. Cal tenir en compte que la nostra mascota podria necessitar hospitalització i llavors quedaria totalment al seu càrrec. Convé, doncs, triar un veterinari que, a més de professional, sigui honest i humil, ja que serà més receptiu a derivar-te a un especialista en cas que sigui necessari.

Horaris i instal·lacions. És molt important conèixer els horaris de visita de la clínica veterinària i si és necessari sol·licitar cita prèvia. També cal saber si disposen d’horari per a urgències, ja que no totes en tenen i la teva mascota podria posar-se malalta de nit o en cap de setmana. Un altre aspecte vital a considerar és visitar les instal·lacions, que han de tenir sales de visites, laboratori, sala de proves, quiròfan… Assabenta’t de quins serveis disposen, quines són les seves especialitats i de qualsevol altra informació que consideris important.

Especialització. Cada vegada hi ha més veterinaris qualificats en determinades àrees: rehabilitació, traumatologia, urgències, cirurgia, etologia… Alguns hospitals i clíniques compten amb veterinaris especialitzats per fer més complet el servei que ofereixen. En cas que el nostre animal tingui un problema de salut molt concret, el millor és posar-lo en mans d’aquests especialistes.

El preu. El cost dels serveis veterinaris sol ser força elevat, però no has de guiar-te només per les tarifes. El més convenient és informar-se prèviament del preu estàndard dels serveis, ja que si alguna clínica cobra molt menys és motiu per desconfiar. Podria ser que per abaratir el cost utilitzessin anestèsia de mala qualitat, que no hi hagués un anestesista present o que el cirurgià no tingués experiència, fet que augmentaria el risc de mort de l’animal en cas d’al·lèrgia o qualsevol altre problema.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari