Publicat el 07/10/2018

Autor: Álvaro Frías Ibáñez (psicòleg clínic) / Editorial: Desclée de Brouwer

El Trastorn Límit de la Personalitat és una alteració psiquiàtrica greu i crònica que afecta el 2% de la població general adulta. Entre d’altres símptomes clínics, es caracteritza per una elevada impulsivitat i inestabilitat de l’ànim, la qual cosa afecta negativament les relacions personals (família, amistats i parelles) i al desenvolupament acadèmic o laboral de les persones que ho pateixen.

La mateixa simptomatologia del trastorn dificulta el compliment d’un tractament diari i durador. Bastantes persones amb TLP abandonen el tractament psicològic i /o psiquiàtric al cap de pocs mesos. Moltes d’altres el segueixen de manera intermitent al llarg dels anys.

En aquest context, aquesta guia clínica pretén dotar els afectats d’una eina terapèutica i innovadora per afrontar el seu patiment diari. Amb un llenguatge senzill i múltiples exemples, ofereix una descripció dels principals símptomes i les seves conseqüències, així com diferents recomanacions per fer-los front al llarg del temps i en diferents ambients.

Constitueix un recurs clínic idoni per a les persones amb TLP que busquen millorar la comprensió i maneig del seu trastorn més enllà de les sessions amb els seus professionals de referència. De la mateixa manera, pot ser d’utilitat per a aquells professionals i familiars que busquen una aproximació al trastorn des de l’òptica del pacient.

Deixa un comentari