Publicat el 20/12/2017

Rueda és una denominació d’origen (DO) que porta el nom d’una localitat de Valladolid, i ‘verdejo’ és una varietat de raïm blanc que a més d’altres llocs també es cultiva en aquesta mateixa DO.

El raïm verdejo no es l’única varietat del blanc que admet la DO Rueda; també podem trobar vins elaborats amb altres varietats de raïm, com poden ser el sauvignon blanc, el macabeu i el palomí. Aquestes dues últimes utilitzades només per barrejar, ja que el verdejo sol ser el protagonista dels vins de Rueda.

Allà on va la varietat de raïm verdejo, triomfa; es podria dir que és la impulsora del renaixement dels vins blancs del país. Un del seus encants es la seva versatilitat. És bo tant com a aperitiu com per acompanyar un àpat.

Els vins blancs, en general, mariden be amb peixos i marisc, però els verdejo, degut a la seva acidesa i amargor final, funcionen a més com un veritable netejador del paladar, per la qual cosa també mariden molt bé amb textures greixoses i plats picants o molt especiats.

Una de les característiques destacables d’aquesta varietat són les aromes herbàcies amb tocs afruitats i una excel·lent acidesa. Són vins de gran harmonia que conviden a ser degustats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari