Publicat el 23/09/2021

Les paraules que emprem en el nostre dia a dia ens donen pistes sobre la nostra manera de ser i ens fan prendre consciència dels autoenganys a què ens sotmetem d’una manera totalment inconscient.

Sabem molt bé el que ens convé, com hauria de ser la nostra vida, o allò que hauríem de fer per estar millor. És a dir, anem molt forts en teoria, però no tant així a l’hora de posar-ho en pràctica; les coses canvien i massa sovint restem ancorats en un interminable «hauria de…», «hauria de…», «hauria de…».

Fixem-nos-hi, observem quantes vegades ens diem a nosaltres mateixos o bé ho comentem amb altres: tot allò d’«hauria de tenir cura amb el menjar, hauria de descansar més, hauria de deixar de fumar, hauria de beure menys, hauria de practicar algun esport, hauria de treballar menys, hauria de passejar més, hauria de tancar els ulls més sovint, hauria de cercar estones de silenci, hauria de pensar més en mi, hauria de dormir més hores…».
Amb tot aquest enfilall de bons propòsits anestesiem una mica la consciència i qui dia passa, any empeny, sense fer res d’allò que sabem que hauríem de fer. Aquesta actitud ens condemna a una insatisfacció permanent, perquè constantment ens anem recordant tot allò que sabem que ens convindria i no fem.

Us proposo una solució: fem una llista de tots els nostres bons propòsits i comprometem-nos a fer-los realitat, una vegada per totes. No cal que sigui tot de cop, no siguem injustos amb nosaltres mateixos: allò que no hem aconseguit en anys, difícilment ho aconseguirem en uns dies.

Té molta més força i és molt més efectiu sentir-se dir: avui decideixo menjar d’una forma sana i equilibrada, avui decideixo descansar quan senti que el cos ho necessita, avui decideixo deixar de fumar, avui decideixo practicar la natació, avui decideixo escoltar el meu cos, avui decideixo…

Si som capaços de canviar cada setmana un «hauria de» per un «avui decideixo», a poc a poc la nostra vida s’anirà transformant i esdevindrem persones més efectives i sense complexos, i sobretot deixarem de sentir-nos insatisfets i començarem a valorar-nos tal com correspon.

Tinguem present que un canvi en el llenguatge comporta immediatament un canvi en la nostra consciència, i si tenim cura de deixar de parlar sempre amb els verbs en futur i ens decidim a parlar en present, la nostra vida canviarà de color i podrem començar a gaudir del moment actual amb plenitud.

Com sempre, la decisió definitiva és personal i intransferible. Cadascú de nosaltres té la llibertat de viure de la manera que vulgui, només faltaria, però fem servir aquesta llibertat meravellosa per jugar a favor nostre.

 

Regina Ferrando i Ferran
reginaferrando.simplesite.com
blocs.mesvilaweb.cat/regina-ferrando
regina@reginaferrando.cat

Deixa un comentari