Publicat el 11/12/2018

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, només el 5,9 % dels alumnes trien la branca de ciències, enfront del 47,4 % que es decanten per estudis socials. Una cosa sembla indicar llavors que hi ha un bon nombre de potencials vocacions que es perden pel camí.

Jill Vanparys sempre va treure excel·lents notes en matemàtiques i física, però quan va arribar el moment de triar carrera es va decantar pel disseny. Quan tenia 12 o 14 anys la ciència era una cosa que havia d’aprendre de memòria, però no sabia què es podia fer amb ella. Per mostrar que amb la ciència es poden solucionar problemes, canviar el món i divertir-se, ha triat una eina anomenada Ava and Trix: un videojoc en què dues germanes s’enfronten a problemes que han de resoldre amb elements quotidians.

S’utilitza actualment en 250 escoles de Bèlgica i la seva creadora va ser guardonada pel MIT com una de les joves innovadores menors de 35 per la seva aportació perquè «l’ensenyament de les ciències sigui divertida». L’aplicació fomenta la col·laboració entre els professors i els alumnes, fomentant l’acostament per part dels nens al mètode científic.

Deixa un comentari