Publicat el 18/11/2017

Com a regla general, haurem de triar el nostre maridatge de vi negre i carn amb una senzilla premissa: com més delicada sigui la carn, més lleuger haurà de ser el vi negre. Tot i així, mai no haurem de deixar de banda la forma de cocció. Així doncs, lògicament no triarem el mateix vi negre per maridar una vedella a la planxa que, per exemple, un estofat.

Algunes idees de maridatge de vins negres per a les principals classes de carn:

Carns blanques d’elaboració senzilla i aus de corral
Per al maridatge d’aquest tipus de plats, triarem vins negres aromàtics, suaus i lleugers. De cos lleuger a mitja i baixa estructura tànnica. Com més rica sigui la preparació del plat, més estructura triarem per al nostre vi, encara que sempre sota els paràmetres anteriorment indicats. Vins de maceració carbònica o de varietats lleugeres i molt aromàtiques, com el pinot noir.

Carns vermelles a la planxa o a la brasa
A qui no se li fa la boca aigua en pensar en una bona mitjana de bou a la brasa? Aquest tipus de carns maridaran a la perfecció amb vins negres amb cert cos, amb criança, però tot i així molt fruiters. Pensem en vins del perfil de la coneguda com a ‘nueva Rioja’, o en vins de la DO Ribera del Duero. Un vi intens, vibrant, complex i expressiu.

Guisats de carn complexos
Per al maridatge d’aquesta classe de plats ens decantarem per vins negres potents i intensos, amb criança, de bona complexitat. Quan pensem en aquest tipus de plats, ens venen al cap alguns vins negres de les denominacions Toro, Montsant i Priorat, un vi intens, balsàmic i molt mineral.

Caça major
Els vins negres més complexos i amb cos aniran de meravella com a acompanyament de plats de senglar, cérvol o cabirol. Com a resultat de maridar aquesta classe de vins amb carns tan contundents, la carn guanya en delicadesa, i el vi en afruitament. Feu la prova amb reserves i grans reserves de la Rioja: el resultat és espectacular.
Aquestes són només algunes idees, però les opcions són moltíssimes!

 

Font: https://www.decantalo.com
Redacció La Clau

Deixa un comentari