Publicat el 15/01/2023

Ventiladors de xemeneia

 

Una xemeneia amb ventilació ajuda a repartir la calor de manera més homogènia, fet que suposa un estalvi energètic. És per això que cada vegada són més les persones que opten per comprar models de xemeneia amb ventiladors. Però en què consisteixen i quina és la seva funció? Els experts expliquen tot el que cal saber sobre aquests aparells.

 

Els ventiladors de xemeneia van instal·lats a la zona de convecció i permeten que l’aire fred s’escalfi en passar a través de la font de calor. La seva funció és fer circular l’aire calent per l’estança. En distribuir la calor més ràpidament, s’aconsegueix optimitzar el consum de combustible, disminuir el temps de càrrega de la xemeneia i crear una calor més uniforme a la sala.

Al mercat es poden trobar estufes amb ventilador incorporat, encara que també és possible instal·lar-ne si no en té. Abans de comprar un ventilador de xemeneia, però, és convenient consultar amb un expert si veritablement s’hi pot instal·lar, ja que no tots els models són compatibles.

Els ventiladors que més se solen utilitzar funcionen amb un motor alimentat per electricitat que activa les aspes, sovint amb un regulador per fer-les funcionar a més o menys velocitat, a fi de distribuir l’aire calent. Es col·loquen en un lloc on es pugui aprofitar l’aire per tal d’extreure’l, canalitzar-lo i expulsar-lo ja calent.

Ara hi ha models molt innovadors que disposen d’un sistema intel·ligent que els permet activar-se i desactivar-se quan s’arriba a una temperatura concreta. Aquest tipus de ventilador no necessita cap connexió al corrent elèctric, ja que són capaços d’acumular energia calòrica. Fan servir les diferències de temperatura per emmagatzemar-la i, un cop s’ha arribat a una temperatura en concret, el ventilador s’activa per moure l’aire calent. Això fa que siguin molt més eficients i que la calor de l’habitació es distribueixi de manera més senzilla i en menys temps.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari