Publicat el 11/05/2023

La venda immobiliària en exclusiva és un acord en el qual el propietari d’una propietat (venedor) signa un contracte amb un agent immobiliari perquè aquest últim sigui l’únic responsable de la venda de la propietat durant un període de temps determinat.

 

En aquest tipus de contracte, l’agent immobiliari té el dret exclusiu d’oferir la propietat als possibles compradors i s’encarrega de totes les activitats relacionades amb la venda, com ara la promoció de la propietat, l’organització de visites o la negociació de preus, entre d’altres.

Per regla general, la venda immobiliària en exclusiva ofereix alguns beneficis tant per al venedor com per a l’agent immobiliari. A favor del venedor, l’agent s’obliga a dedicar tots els seus esforços a la venda de la propietat, que sol estar més exposada en el mercat immobiliari, la qual cosa augmenta les possibilitats de venda en un termini més curt. A favor de l’agent immobiliari, el contracte en exclusiva assegura la seva comissió en cas que la propietat es vengui durant el període de vigència del contracte.

Abans de signar un contracte de venda immobiliària en exclusiva, és important que el venedor s’asseguri que l’agent immobiliari és fiable, competent i té una bona reputació en el mercat immobiliari.

Redacció La Clau

Deixa un comentari