Publicat el 06/08/2018

Sense dubte els vehicles SUV i crossover s’han convertit en una opció molt estesa, sobretot entre les famílies, que tenen com a prioritat la seguretat i el confort, tot i que els tot terreny són també un símbol de domini per a alguns que prefereixen conduir en una posició elevada.

Els SUV (Sport Utility Vehicle), també anomenats ‘vehicles tot camí’ estan dissenyats per circular sobre tot tipus de superfície, sense importar el nivell de complicació que impliqui. També tenen interiors espaiosos i un gran espai de maleter, acompanyat d’un suport inclinat per acomodar fàcilment de cinc a set persones. Solen ser de tracció total, cosa que ajuda a donar-los més adherència, gràcies també a les rodes d’alt perfil i baixa pressió. En ciutat tenen un comportament maldestre i un elevat consum de combustible, però són perfectes en camins de terra, fang o neu.

D’altra banda tenim els crossover, anomenats també ‘multisegment’, que tot i tenir certa semblança amb els primers no són tot terreny, ja que encara que siguin elevats i més amplis que els sedans no estan dissenyats per ser conduïts en terrenys difícils. Són més un vehicle urbà, tot i que al camp funcionen igual o millor que un sedan. Resulten ideals per a famílies que els agradi viatjar.

La diferència tècnica entre un SUV i un crossover és que, en aquest últim, la tracció integral està distribuïda de forma diferent, trobant-se la força més gran en les rodes davanteres, mentre que en els altres la distribució en 4×4 és de 50-50.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari