Publicat el 20/07/2005

Les vacances són una de les millors consecucions dels treballadors del nostre temps.
Els que ja hem arribat a la cinquantena, sabem que, no fa pas tant, ni la jornada laboral ni el gaudi de vacances no eren pas com ara. Els nostres pares treballaven moltes més hores al dia que nosaltres i més dies a la setmana, i les vacances sovint servien per continuar treballant, per poder guanyar uns quants dinerons més, perquè calia tirar la família endavant. Molts de nosaltres encara podem recordar que els treballadors feien jornades inacabables i que, tot i així, costava arribar a final de mes.
Avui, a la nostra societat, tots aquells que tenim la sort de tenir una feina, sabem que un mes a l’any podrem fer festa, sense que això repercuteixi en els nostres ingressos. Aquest dret s’ha guanyat gràcies a la lluita constant de molts homes i dones que s’han jugat la feina a força de reivindicacions.
Tot el benestar que ara tenim és fruit de grans esforços per canviar la societat. Esforços d’aquells que ens governen, però, sobretot, d’un grapat de persones que des de l’anonimat, i amb un treball de formigueta, han fet possible que nosaltres puguem gaudir d’uns avantatges que elles mai no van poder tenir.
Encara avui, a molts indrets del planeta, hi ha moltes persones que ni tan sols tenen feina i que la seva màxima aspiració rau a poder sobreviure, a poder aconseguir quelcom per menjar perquè els seus fills no siguin exterminats per la fam.
Per això, quan arriben les vacances, és un bon moment per retre, en la intimitat del nostre ésser, un homenatge a tots aquells que han fet possible el nostre grau de benestar. Hem de sentir-nos orgullosos d’aquells que ens han precedit i, alhora, hem de saber estar-los-hi agraïts.
La capacitat d’agraïment ens permetrà sentir-nos éssers privilegiats, que ho som. I, així, podem gaudir molt més de la nostra situació.
Fem que cada dia de les nostres vacances sigui un acte d’agraïment. Tant se val que marxem lluny o que restem a la nostra vila, el fet de poder descansar és, per si sol, un do que ens ve donat només pel fet d’haver nascut aquí i no en un altre indret .
L’agraïment, doncs, ens fa més conscients i la consciència ens permet gaudir plenament de cada moment de la nostra vida.
Un dels inconvenients dels humans és que, de vegades, no sabem valorar prou totes aquelles coses que ens són donades sense haver fet cap esforç, i això ens impedeix el gaudi que cada moment es mereix.

Si volem ser feliços no ens podem oblidar de ser agraïts. Fem les vacances des de la consciència que són un regal amorós dels nostres avantpassats.

Deixa un comentari