Publicat el 28/02/2019

Tot i haver descansat i haver anat al llit en perfecte estat, a l’hora de llevar-se comencen els problemes. Els braços estan engarrotats, costa posar-se en peu, els genolls es bloquegen… Són moltes les raons per les quals els matins poden ser el pitjor enemic de les articulacions, tot i que a priori estiguin sanes.

El malestar matutí que s’estén per tot el cos pot tenir causes que poden anar des d’un excés de moviment el dia anterior, a haver estat massa temps en una postura incòmoda o no haver realitzat una relaxació apropiada durant el son. Sigui quin sigui el motiu, fer estiraments en despertar pot ajudar a alleujar el dolor, ja que l’exercici moderat té un efecte antiinflamatori i ajuda a regular el ritme intern.

Moviments que donen alleujament si un s’aixeca amb mal de cervicals: asseieu-vos recolzant els dos peus a terra, inclineu el cap endavant fins que la barbeta toqui el pit; torneu a la posició inicial i tot seguit feu el gest de negació. Finalment deixeu caure el cap a una espatlla i seguidament a l’altra repetiu 8 vegades.

Mobilitzeu els malucs: estirats al llit, cap per amunt, doblegueu lentament un genoll, lliscant el taló fins que el peu quedi pla. Inclineu la cama cap a la dreta i cap a l’esquerra i torneu a estirar el genoll. Repetiu 10 vegades alternant cada cama.

Una dutxa calmant també té els seus efectes positius. És molt senzill dutxar-se dirigint el raig d’aigua calenta cap a les cervicals i les lumbars. Mentrestant, moveu el coll suaument i doblegueu la cintura a poc a poc, deixant que l’aigua passi per tota la columna; notareu que l’aigua desentumeix la musculatura. La temperatura de l’aigua ha de ser suportable, l’aigua calenta ajuda a relaxar els músculs i disminueix el dolor.

No cal que us alarmeu per dolors musculars al matí, la majoria de la vegades és per una mala postura; si les molèsties persisteixen, és recomanable consultar-ho amb el metge i no automedicar-se.

 

Redacció La Clau

Comentaris:

Deixa un comentari