Ungles amb estries | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/07/2020

Les estries a les ungles poden estar provocades per diversos factors, entre els quals es pot destacar: la manca de vitamines, una mala alimentació, els factors genètics o el pas del temps.
Les estries longitudinals són les més habituals. Apareixen sovint com a conseqüència de l’edat, a partir aproximadament dels 60 anys, i tenen un origen generalment hereditari. No existeix un tractament específic i eficaç per eradicar-les, però sí per dissimular-les.

Hi ha olis específics per a les ungles que, si s’apliquen diàriament, aporten flexibilitat a la cutícula i impedeixen, o retarden, la formació d’aquestes antiestètiques ratlles. Si t’has vist alguna estria, aplica’t l’oli al matí i al vespre, i aconseguiràs suavitzar-la. A més, evitaràs que te’n surtin més. L’oli es pot aplicar encara que portis les ungles esmaltades, perquè penetra igualment.

Un cop a la setmana, també pots submergir les ungles en un bol amb oli d’oliva tebi durant 10 minuts, abans de fer-te la manicura. L’oli d’ametlles també pot resultar molt útil per mantenir les ungles fortes i sanes. Aplica’l diverses vegades per setmana i notaràs com s’enforteixen i tenen una aparença millor.

Si les estries no són ni nombroses ni profundes, per dissimular-les només caldrà aplicar una base antiestries abans del color de l’esmalt. Quan les estries són profundes, es pot llimar una mica la superfície de l’ungla, sempre amb suavitat i amb l’ungla seca. I després caldrà aplicar una base enduridora per compensar l’agressió. A l’hora de llimar les ungles, és important utilitzar llimes de cartró, ja que les metàl·liques poden danyar-les i empitjorar-ne l’aspecte.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari