Publicat el 08/02/2017

Segons s’explica al bloc Gastronomia&cia, investigadors de l’institut alemany Fraunhofer han desenvolupat una app que converteix l’smartphone en un escàner d’aliments sense necessitat d’utilitzar un accessori o component addicional. Amb la llum de la pantalla, la càmera del telèfon i l’aplicació, es podrà obtenir informació com, per exemple, la presència de pesticides en un aliment ecològic.
Els enginyers de l’Institut Fraunhofer, organització d’investigació que té com a objectiu millorar les necessitats de les persones en matèria de seguretat, salut, comunicació, energia o medi ambient a través de la tecnologia, acaba de presentar HawkSpex Mobile, una aplicació que converteix el telèfon en un escàner d’aliments, sense la necessitat de cap accessori addicional.
Tal com expliquen els seus desenvolupadors, el telèfon és capaç de «veure l’interior dels objectes», mostrant elements específics. Per exemple, es pot adquirir una poma que disposa de la certificació ecològica, i n’hi ha prou amb utilitzar el telèfon mòbil perquè ens informi si es detecten rastres de pesticides en l’aliment i verificar que realment és ecològic.
L’aplicació utilitza la càmera fotogràfica integrada al telèfon. La llum de la pantalla emet una longitud d’ona que és detectada per aquesta per comprovar si es reflecteix o no. Quan es repeteix aquest procés en les diferents longituds d’ona, la càmera pot analitzar el contingut de l’objecte gràcies als algoritmes d’anàlisi intel·ligents que aconsegueixen compensar la potència de càlcul, el rendiment i la pantalla limitada del telèfon intel·ligent.
Gastronomia&cia acaba explicant que, l’app HawkSpex és un model de laboratori, però que s’està treballant en el desenvolupament de diferents aplicacions i funcionalitats per llançar al mercat l’aplicació definitiva abans que finalitzi l’any.

Redacció La Clau

Deixa un comentari