Publicat el 08/02/2009

El nostre cos és el vehicle que ens permet gaudir, sentir, estimar, comunicar-nos, viure en definitiva. És el regal més valuós que rebem en aquesta vida. Té un disseny complex i immillorable, d’una perfecció digna del millor enginyer. No hi ha cap màquina creada per l’home que se li pugui assemblar.
Perquè el cos funcioni sempre a la perfecció, requereix tenir-ne una cura especial, un manteniment. Massa sovint, però, la majoria de nosaltres, només comença a tenir-ne cura el dia que emmalalteix. Mentre això no passa, vivim sense tenir consciència del regal que ens varen fer en la nostra concepció i de la cura que n’hauríem de tenir.
Qui més qui menys té clar la importància de no deixar passar els terminis de revisió del nostre cotxe. Sabem que cal posar-lo a punt abans de fer un viatge més o menys llarg i no deixem mai d’omplir-lo del combustible adient, perquè sabem que si no ho fem s’aturarà. En canvi, som capaços de sotmetre el nostre cos a condicions extremes, condemnant-lo a jornades interminables sense donar-li cap mena de treva. No tenim consciència de la importància de la nostra respiració, per a la nostra regeneració i per recobrar l’energia necessària perquè la màquina funcioni en condicions òptimes. El combustible que li administrem no és, en moltes ocasions, el més adequat. Molts hem perdut el contacte amb la natura, oblidant-nos fins i tot que en formem part, i, per acabar-ho d’adobar, li escatimem hores de repòs.
El cos suporta amb paciència totes aquestes condicions adverses, i fa un gran esforç per seguir el ritme que li imposem. Amb els anys, però, arriba un moment que ja no pot més i diu prou. És llavors que ens ho fa saber amb l’aparició d’alguna malaltia. Arribats a aquest punt, lluny de ser conscients del mal ús que n’hem fet, encaixem la malaltia com una maledicció que ens impedeix continuar amb el ritme desenfrenat que ens imposem.
La malaltia, no ho oblidem, no és altra cosa que un avís, perquè ens adonem que hi ha alguna cosa que no fem prou bé i és molt important que intentem esbrinar-ne la causa interna, que sovint trobarem a la nostra ment i en la gestió de les nostres emocions, per canviar algun costum que ens permetrà tornar a equilibrar la nostra energia.
El nostre cos, tots ho sabem, és una màquina molt més perfecta que l’automòbil, però tot i així també necessita una atenció específica. Si aprenem a estimar i valorar el nostre cos, i en tenim la cura necessària, ens respondrà amb un funcionament perfecte, que ens possibilitarà poder viure en harmonia amb nosaltres mateixos i amb l’entorn. Escoltem-lo amb atenció i ens dirà a cada moment què hem de fer.
No ens entossudim a seguir vivint inconscientment i d’esquena a nosaltres mateixos. Recordem que el cos ens ha de durar tota la vida.

Deixa un comentari