Publicat el 20/05/2021

Observem tots els objectes del nostre voltant (cadires, la paret, plantes…), però no els etiquetem, ni recordem el seu nom o la història que tenen: els mirem com si fos la primera vegada que ho fem, amb deteniment i curiositat.

Seguidament passem al nostre cos i realitzem el mateix exercici: mirem detingudament la nostra pell, mans, ungles, cames, peus…, tots els petits detalls que ens conformen, intentant no entrar en judicis, com si fos la primera vegada que ens veiem. Ens podem tocar lentament, sentint el nostre tacte.

Tancarem els ulls i, amb una música relaxant que ens pugui ajudar a mantenir el focus, farem el mateix amb els pensaments que van apareixent: els observem, els deixem passar, sense entrar en la història que ens expliquen durant aquest temps que ens hem permès; qualsevol altra cosa pot esperar uns minuts.

Aquest moviment el farem de forma alternada posant atenció a la nostra respiració, que intentarem que sigui profunda, inspirant pel nas i expirant per la boca d’una manera progressiva durant un mínim de cinc segons, omplint la panxa d’aire i buidant-la completament.

Si ho tenim per la mà, amb només uns minuts de pràctica cada dia, quan estiguem alterats per una emoció o amb el cap a mil ens pot ajudar a recuperar la serenor.

 

Laura Vila, Terapeuta Gestalt

Deixa un comentari