Publicat el 27/07/2016

Una estructura jeràrquica de valors amb rostre humà hauria de prioritzar en primer lloc la ideologia (el concepte de l’home). En segon lloc, la política (la forma d’organitzar-se). Finalment, en tercer lloc, l’economia (la valoració d’activitats). En cap cas, com succeeix en l’actualitat, l’economia ha de ser el factor més important. Quan això passa, es crea una creixent desigualtat social, que genera precarietat i una vergonyosa caritat.
Un canvi de paradigma sobre els actuals valors humans podria començar apostant ideològicament per compartir en lloc de competir; per una organització política, liderada per una societat civil autogestionada funcionant en xarxa; per un nou model de producció basat en la vida local 24 hores, mitjançant l’autosuficiència territorial i l’ajuda mútua. El Moviment Sènior proposa una alternativa sènior pacífica al sistema capitalista, començant per posar sobre la taula el problema de l’atur, quina solució passa per avançar cap a la plena ocupació.

L’existència d’un 25% de la població de sèniors retirats inactius no és una casualitat, sinó una oportunitat per poder fer servir aquest valuós capital humà sènior infrautilitzat i desaprofitat. Sense necessitat de ser ‘anti res’, es tracta de construir un nou projecte de societat, adequat a les necessitats del segle XXI, concret i creïble, partint de les tres ‘E’. La de l’Efectivitat de voler fer una cosa i fer-la. La de l’Eficàcia de fer en cada moment el que toca fer. I finalment, la de l’Eficiència de fer bé el que toca fer.

 

Josep Aracil i Xarrié
(President d’Eurosènior)
joarxa@gmail.com

Deixa un comentari