Publicat el 12/04/2024

Un nou impost sobre els cotxes elèctrics?

En els darrers anys s’han imposat les rebaixes fiscals i els avantatges per impulsar l’adquisició dels vehicles elèctrics, òbviament pel que suposen en benefici del medi ambient.

Aquesta és, però, una tendència que podria canviar, segons se n’ha fet ressò la premsa en els darrers dies. Parlem del cas concret del Canadà, on, tot i que els vehicles elèctrics tenen una gran sortida en el mercat, els seus usuaris hauran d’afrontar un nou impost, amb una taxa exclusiva per a aquest tipus de cotxes.
Segons han explicat les autoritats, aquesta taxa que es pagarà quan els propietaris registrin els seus vehicles pretén compensar el desgast de les carreteres degut al pes dels cotxes, i equiparar-los d’aquesta manera amb l’impost als vehicles de combustible tradicional. Tanmateix, sembla que els híbrids n’estaran exempts.

La taxa l’ha aprovat concretament el govern d’Alberta, una província d’aquell país, i la volen fer efectiva a partir del gener de 2025. Els propietaris hauran de pagar 200 dòlars canadencs en concepte d’impostos.Fets com aquest i d’altres que s’estan detectant en altres països apunten que la tendència a la protecció del vehicle elèctric podria començar a canviar; algun estat dels EUA, el Regne Unit, Noruega i la Xina ja avancen per aquest camí.

Representants d’entitats que fomenten aquest sistema de transport ecològic ja han manifestat que no entenen aquestes decisions, que no afavoreixen la implantació progressiva d’aquest tipus de vehicles, tan essencials contra la contaminació; en el cas del Canadà, la raó del pes dels cotxes i el desgast que produeixen en les carreteres no els sembla prou justificació.

Redacció La Clau

Deixa un comentari