Publicat el 08/02/2019

Segons un informe realitzat pel comparador d’assegurances acierto.com més de la meitat dels gossos i gats pateix problemes de sobrepès pels mals hàbits alimentaris dels seus amos. L’estudi mostra que els cans amb propietaris obesos tenen fins a cinc vegades més risc de patir aquesta malaltia. I es que són moltes les persones que fan servir el menjar com a sistema de recompenses i com a mètode per calmar l’ansietat, ja que l’associen amb qüestions positives. Això fa que es comportin de la mateixa manera amb les seves mascotes, que pateixen les conseqüències de les seves males pautes alimentaries.

De fet, els mals hàbits d’alimentació que tenen els humans es duplica en el cas de les mascotes. Per exemple, deixant-los picar entre hores i permetent que l’animal tasti el menjar de l’amo, sense tenir en compte que hi ha aliments que són tòxics per a les mascotes. Una cosa que no només fan els usuaris amb sobrepès, sinó els propietaris de les mascotes en general.

Fins al 77 % de propietaris asseguren que el seu pelut es mostra agraït quan li donen menjar, i gairebé el 60 % se sent bé quan li dona aliment. Una actitud que es converteix, doncs, en molt més que un simple acte de donar de menjar i passa a inscriure’s en l’àmbit dels sentiments.

A això se li afegeix el fet que les persones amb obesitat acostumen a fer menys exercici i, per tant, treuen a passejar menys el seu gos i mantenen menys actives les seves mascotes en general. Segons l’informe, el 60 % de la població no realitza l’activitat física suficient perquè sigui beneficiosa per a la salut. És a dir, que el creixent sedentarisme humà s’està plasmant també en els animals domèstics que es relacionen amb les persones.

El 40 % dels casos d’obesitat en animals es deu a la manca d’exercici i a la sobrealimentació. L’anàlisi destaca el fet que hi ha un gran desconeixement sobre la quantitat de menjar que necessita ingerir diàriament la mascota, i si té o no quilos de més. En concret, només 1 de cada 5 propietaris n’és conscient, i la majoria ni tan sols els pesa.

Igual que els humans, el sobrepès de les mascotes es relaciona amb la reducció de la seva qualitat i esperança de vida, i amb el desenvolupament de malalties com l’artritis, l’hipotiroïdisme, la diabetis o la insuficiència cardíaca. Malauradament, el sobrepès afecta gairebé 6 de cada 10 cans, i 5 de cada 10 gats.

Tenint en compte que l’excés de pes pot ser un greu problema per a la vida de la mascota, és important controlar periòdicament el seu pes, vigilar que faci exercici regularment i donar-li la quantitat d’aliment recomanada pels professionals.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari