Publicat el 14/12/2018

Malgrat ser un dels elements de seguretat més importants del vehicle i el seu únic punt de contacte amb la carretera, el pneumàtic segueix sent el gran oblidat per una gran part dels conductors. Aquesta és la reflexió amb què conclou l’estudi fet pel Centre de Desenvolupament en Innovació de la xarxa de tallers de mecànica Confortauto. L’informe, basat en un mostreig de revisions a vehicles realitzat de forma aleatòria durant diversos mesos de 2018 en tallers de la xarxa, dona uns resultats descoratjadors pel que fa a la profunditat dels pneumàtics:

  • El 21% circula amb una profunditat inferior a 1,6 mm, malgrat ser il·legal, i el 8 % condueix amb una alarmant profunditat de menys d’1 mm, fet que posa en risc tant la seva seguretat com la de la resta de vehicles.
  • El 39 % circula amb una mitjana massa escassa, entre 1,6 mm i menys de 3 mm, insuficient per conduir segur.
  • Tan sols el 40 % circula per sobre de 3 mm, profunditat recomanada pels experts del sector.
  • Aquestes dades es veuen reflectides en la mortalitat a la carretera, ja que un 54,7 % dels casos de defectes dels vehicles en el moment d’un accident corresponien al mal estat dels pneumàtics, segons l ‘estudi de l’accidentalitat a Espanya per defectes en els pneumàtics dels vehicles de 2011.

A Espanya, la profunditat mínima de dibuix del pneumàtic és d’1,6 mm. Si és inferior es condueix sense garanties de seguretat, sobretot en carretera mullada, on s’allarga la distància de frenada i el seu comportament es torna imprecís, augmentant els riscos per pèrdua de control i hidroplanatge. A més, la sanció és de 200 euros per pneumàtic, quantitat a la qual cal sumar la immobilització del vehicle.

 

Redacció La Clau
Font: http://blog.confortauto.com

Deixa un comentari