Publicat el 01/08/2018

Credito Emiliano, una entitat bancària al sud de Milà, ofereix préstecs als seus clients si aquests li deixen com a garantia formatge parmesà. El banc, situat al cor de la regió Emilia Romagna, manté des de 1953 aquesta original política econòmica per als seus avals. El resultat és un dipòsit de formatges amb més de 300.000 rodes d’aquest preuat producte i un valor que es calcula en uns 160 milions d’euros.

La idea va sorgir quan Itàlia havia sortit de la guerra i estava en la ruïna. La situació va fer que alguns productors es veiessin obligats a vendre els seus formatges abans d’hora (abans que maduressin) per aconseguir diners i mantenir a flotació les seves empreses. Conscients d’això, des del banc van proposar avançar aquests diners a canvi de quedar-se amb una mica de formatge com a garantia, ja que aquest augmenta el seu valor amb el pas del temps.

Segons la política de l’entitat, si després d’uns anys el prestador no paga el seu deute, el banc ven el formatge i recupera la seva inversió. Els directius de Credito Emiliano assenyalen que, a banda d’això, també és un compromís de l’entitat amb els productors de la zona i el seu producte més valorat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari