Publicat el 17/10/2018

Edredons. Si les vànoves i els edredons són de cotó i caben a la rentadora, utilitza un programa per a roba delicada, amb poc detergent, i sense suavitzant. Quan acabi, fes una segona esbandida per assegurar-te que no queden restes de sabó. Després, sacseja’ls i estén-los a l’ombra fins que s’assequin.

Peces grans. Si has de rentar peces de grans dimensions, com cobrellits, edredons o catifes, fica-les a la rentadora en solitari per no sobrecarregar-la. Recorda que ha de cabre una mà de separació entre la roba i el tambor. El detergent millor que sigui en pols, ja que és més eficaç. Si la peça ho permet, tria una temperatura mínima de 60º, perquè només així es garanteix l’eliminació total dels àcars de la pols.

Biquinis i vestits de bany. Per preservar el seu color, esbandeix diàriament la roba de bany amb aigua dolça i deixa-la uns minuts en remull en aigua freda i vinagre blanc. Deixa-la assecar a l’aire lliure, sense que li toqui el sol directament.

Renta el texans sempre al revés. En aigua freda, del revés, amb altres texans (no més de cinc) i una mica de suavitzant.

Separa la roba blanca de la de color. Renta amb temperatura alta només la roba blanca molt bruta. Separa els colors vius dels foscos i renta les peces en tons vermell i negre amb altres de colors semblant, ja que tendeixen a destenyir.

Sacseja la roba abans i després de treure-la de la rentadora. Evitaràs que la peça s’arrugui més del compte. En recollir-la de l’estenedor doblega-la bé per facilitar-ne el planxat.

Estendre la roba. Si la penges a l’interior, augmenta la ventilació per evitar l’aparició d’humitats. Estén del revés, amb la peça de cap per avall, i fes servir pinces de la roba de plàstic, que deixen menys marques i no embruten la roba. Penja camises i jerseis en perxes antilliscants per evitar que s’arruguin.

Planxar. Comença amb les peces delicades i acaba amb les més resistents, com lli o cotó. Planxa les samarretes amb dibuixos o adhesius del revés i col·loca-hi un drap al damunt perquè el dibuix no traspassi. No tinguis pressa a l’hora de guardar la roba acabada de planxar, és convenient que esperis que es refredi. Perquè la planxa no s’enganxi, passa-li quan estigui calenta una pastilla de sabó seca. Deixa-ho refredar, neteja la base i treu-li lluentor amb paper de diari.

 

Font: www.micasarevista.com

Redacció La Clau

Deixa un comentari