Publicat el 17/08/2020

Un habitatge petit no és sinònim de poc espai, només has de saber com aprofitar al màxim cada metre. Hi ha uns senzills trucs visuals i decoratius que faran que la casa o el pis sembli més ampli i lluminós.

Utilitza els metres en vertical
Es tracta d’aprofitar tot l’espai que va de terra al sostre. Fes servir les parets en vertical per emmagatzemar qualsevol cosa utilitzant lleixes o prestatgeries, fins i tot pots posar-les en les portes.

Col·loca armaris a mida
Aquests mobles són dels que més espai ocupen en una casa, per això es recomanable triar armaris alts a mida i que puguin anar instal·lats al voltant de la capçalera del llit, del sofà o de la taula de despatx.

Mobles amb diferents usos
Tria mobles de doble ús i modulars. Un llit amb lloc d’emmagatzematge, per exemple, t’ajudarà a aprofitar l’espai del dormitori. Altres possibilitats són les cadires plegables o les taules amb ales o extensibles.

Parets de vidre
Si tots els ambients queden a la vista, semblen molt més grans. La sensació de continuïtat fa guanyar metres a l’habitatge. Per això, un panell corredís de vidre, en lloc d’un envà, permet guanyar espai i amplitud visual, a més de deixar pas lliure a la llum natural.

Aprofita la finestra
Cada racó d’un pis petit és important, fins i tot el de sota les finestres. Pots aprofitar-lo per col·locar-hi un banc amb coixins i que sigui una zona de descans o de lectura.

Accessos en forma d’arc
Substitueix alguna porta per un arc i guanyaràs lluminositat i sensació d’amplitud.

Connecta zones
Si comuniques els ambients, semblaran més grans. Pots unir el menjador i la cuina amb una finestra-passaplats, o integrar la sala d’estar i el menjador amb una porta corredissa.

Utilitza mobles per separar
Delimita els espais amb els mobles. Pots utilitzar el sofà per separar la sala del menjador.

Mobles baixos
Si els mobles ocupen molt de lloc, l’habitatge es veu més petit. Perquè això no passi podem utilitzar mobles baixos i horitzontals que donaran la sensació que l’espai s’expandeix.

Espai obert
El concepte open space continua vigent. Les cases sense parets semblen més grans. Es creen estances amb diferents espais que conviuen però que no es barregen. L’exemple clàssic d’això és la cuina oberta a la sala-menjador. Una altra possibilitat és que en lloc de tenir dues habitacions petites, s’uneixin per formar-ne una de més gran. Les divisions entre estances o ambients es poden fer de forma lleugera, per exemple amb vidres, cortines de tul o ampits a mitja altura.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari