Publicat el 16/12/2018

El blog Gastronomía & Cía recull cinc eines habituals a totes les cuines que es poden utilitzar per decorar pa, galetes i altres dolços:

Batedor de manetes manual. Amb la part superior d’aquest estri es poden fer motius decoratius, prement la massa de les galetes abans d’enfornar-les. També es pot empolvorar de cacau en pols o canyella per donar un toc de color a aquests dolços.

Tallador ondulat per a vegetals. Es pot fer servir per donar forma ondulada a la massa d’unes galetes farcides. Aconseguirem unes pastes de superfície curvilínia molt original.

Flamera. El motlle per fer flams, ja sigui d’alumini, acer inoxidable, plàstic o ceràmica, es pot utilitzar per donar forma a la massa d’unes galetes que quedaran amb la vora ondulada. Si fem un forat al centre de la massa amb el tallador per treure el cor de les pomes tindrem unes vistoses galetes en forma de gira-sol.

Tallador de pomes. Els pans de Viena rodons es decoren amb un estri de fleca específic que els deixa marcats amb unes aspes o una estrella. A casa podem fer servir un tallador de pomes per marcar la massa dels panets abans d’enfornar. Només cal que pressionem les porcions de massa amb aquest estri rodó abans de ficar-les al forn. En coure’s quedaran ben originals amb el dibuix geomètric del tallador.

Espremedora de cítrics. Aquest bàsic de la cuina ens pot ser molt útil, i tant és que sigui el clàssic de plàstic, elèctric o amb mànec. L’únic que farem servir és la part de dalt de la peça en què es posa la fruita per extreure’n el suc. Fent un forat a la massa de galetes abans d’enfornar-les, tindran una decoració molt curiosa. Després, si volem, podem omplir el buit fet per l’espremedora amb melmelada, xocolata, crema, etc.

Redacció La Clau
Font: gastronomiaycia.republica.com

Deixa un comentari