Publicat el 20/11/2020

A tota habitació li correspon una bona catifa. I si bé no en trobaràs de voladores com les que apareixen als contes de Les mil i una nits, hi ha tantes possibilitats en aquest camp que cal saber seleccionar-les, partint de premisses com el nostre gust, la funcionalitat i el disseny més adequat a l’espai en el qual les emplaçarem.

Entre les virtuts de les catifes hi ha que fan del lloc on es col·loquen un espai molt càlid i acollidor, un element decoratiu que dona personalitat pròpia als terres de la llar, però que es projecta molt més enllà d’aquest entorn, contribuint a dotar de presència la zona de la casa en la qual les ubiquem.

Si has de decidir quina catifa poses a la teva llar, el millor és primer mantenir la calma i, tenint en compte el que diuen els especialistes en interiorisme, començar a buscar fins que la trobis.

Un aspecte essencial és, sens dubte, la mida. Cal evitar caure en l’errada de no mesurar l’espai on la posarem ni haver valorat l’impacte que hi tindrà. S’ha de contemplar, a més, que hi encaixin adequadament les taules o altres elements del mobiliari, com el sofà o les butaques.

L’ús determina de quin material ha de ser la catifa que necessitem. Les que estan elaborades amb teixits naturals i per artesans són inevitablement més cares, però més valuoses i dotades d’elegància i exclusivitat. També pots plantejar-te un àmbit més funcional, perquè l’habitació on l’hagis de posar sigui un espai en el qual hi hagi molt de moviment, fet que pot portar-te a seleccionar una catifa sintètica, que es podrà canviar quan s’hagi deteriorat sense que suposi una inversió tan gran.

A banda de la qualitat de la catifa, no hem d’oblidar que tenen una imatge visual que impactarà directament en l’espai en el qual es col·loquin. Aquí les possibilitats tornen a ser infinites. Des de línies senzilles i colors llisos fins a estampats elaborats, amb imatgeria de totes les èpoques. Cal que et plantegis l’equilibri o el desequilibri (si és el que busques!), sempre tenint en compte la interrelació amb la resta d’elements de l’habitació.

Com en tots els aspectes del mobiliari, et trobaràs amb la decisió de si esculls una catifa clàssica o una de tendència actual. La vàlua de les clàssiques és que tenen un important plus d’atemporalitat i resisteixen el pas del temps. Si apostes per la tendència del moment, amb una catifa sintètica amb l’estampat i color que es porti llavors, donarà alegria i vida al teu menjador, però estarà supeditada als embats de la moda i pot ser que et ‘caduqui’ més ràpid. En aquesta decisió també tindrà molt de pes el pressupost de què disposis.

I d’altra banda, tens la possibilitat d’escollir singulars catifes ètniques, que aportaran a la teva llar un toc d’exotisme amb els seus atractius disseny i textures. Deixa’t endur també per aquest ric univers geomètric de vius colors.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari