Publicat el 19/10/2018

Actualment hi ha una gran varietat de models i no és fàcil saber amb exactitud quin és l’extractor que necessitem per a la cuina.
Quins tipus de campanes extractores podem trobar?
Com és la nostra cuina i quant mesura, són unes de les primeres preguntes que us heu de respondre per triar un tipus de campana o un altre. Si sobre la placa de cocció teniu un espai lliure, us pot interessar instal·lar una campana de paret, però si per contra teniu moble, la millor opció és un mòdul d’integració.

Les campanes de paret poden ser horitzontals o estar inclinades cap a la vitro o placa. En tots dos casos hi ha models decoratius tant de metall com amb elements de vidre que donen un aspecte modern o, si ho preferiu, rústic.

Per decidir quina és la campana que més s’adapta a les vostres necessitats, el primer que heu de tenir en compte és l’espai de què es disposa.
La superfície de la zona de cocció marcarà la mida. Es recomana que sigui uns 10 centímetres més gran que la placa. Així, per exemple, si la vitroceràmica o gas mesura 60 cm, la campana serà de 70 cm.
La potència també és fonamental i el que defineix en última instància el rendiment de la campana. En funció de la capacitat d’extracció, la campana filtrarà l’aire amb més o menys freqüència.

Les campanes d’illa no tenen parets al voltant, de manera que s’ancoren al sostre. Aquesta opció ofereix multitud de dissenys per a tots els gustos. El fet que la cuina estigui oberta a la resta de la casa també afavoreix que aquesta es pugui embrutar més amb el greix que s’emet en cuinar. Comprar una campana oberta, de qualitat i amb la suficient potència ens ajudarà a evitar aquest problema i així poder mantenir els mobles nets durant més temps. Triar una campana extractora silenciosa i potent que eviti les olors desagradables i que reculli el greix sense fer pràcticament soroll marcarà la diferència en la vostra cuina americana.

Nivell de soroll. Que les campanes extractores generen soroll és una cosa que tots sabem, però hem de ser conscients que hi ha models que són molt més silenciosos que d’altres i que no tots emeten els mateixos decibels. A l’hora d’adquirir una campana no oblideu preguntar pel nivell de soroll i la potència associada i decanteu-vos per una que no superi els 60 decibels.

Com funciona una campana? Campana amb sortida d’aire a l’exterior o de recirculació?
Aquesta és potser una resposta una mica tècnica, però que hem de conèixer abans d’adquirir una campana. El tipus d’instal·lació és una diferència substancial.
Les campanes amb sortida a l’exterior transporten l’aire filtrat cap a l’exterior de l’habitatge, de manera que eliminen eficaçment els fums, olors i greix de l’ambient, a més de fer menys soroll quan estan en funcionament. L’únic inconvenient d’aquesta instal·lació és que abans haureu d’assegurar-vos que en el vostre edifici hi ha espai suficient per instal·lar un conducte cap a l’exterior.

En les campanes amb sistema de recirculació l’aire es filtra i torna de nou a la cuina. És a dir, no substitueixen l’aire, sinó que el netegen amb un filtre de carbó actiu i el retornen a l’estança. Per tant, aquesta instal·lació no necessita una sortida d’aire a l’exterior, però perjudica la capacitat d’extracció i augmenta el soroll.

Si esteu pensant a canviar la campana extractora, el millor serà contactar amb un professional especialitzat en disseny de cuines que us ajudi a triar la més adequada, i d’aquesta manera aconseguireu un funcionament òptim.

 

Redacció La Clau
Font: www.bysincro.com

Deixa un comentari