Publicat el 21/05/2017

A banda de la seva funció decorativa, les cortines contribueixen a millorar el confort de la nostra llar, ja que ajuden a controlar l’entrada de la llum i a mantenir la nostra privacitat a l’interior. Per això, es molt recomanable seguir aquest consells a l’hora d’escollir-les:

Tingues en compte les finestres. Si la lluminositat que s’escola a través dels vidres és molt minsa, el millor és decantar-se per una tela que no sigui ni molt espessa ni molt fosca per evitar treure claror a l’estança. En canvi, si les finestres reben molta llum podem optar per una roba atapeïda que freni l’entrada excessiva dels rajos solars.

Millor amb dues capes de tela. Atès que la llum no té sempre la mateixa intensitat, ni al llarg del dia ni en les diferents estacions, és convenient combinar una cortina translúcida amb una d’opaca. Això ens permetrà fer-les servir segons les nostres necessitats de llum, escalfor i privacitat. Avui en dia hi ha moltes opcions que s’allunyen de l’estil clàssic d’aquest sistema, com pot ser la combinació d’screens enrotllables i estors amb persianes de làmines o panells japonesos.

Calcula bé les mides.
Per saber la quantitat de teixit que necessitarem per a les nostres cortines es recomana multiplicar la mesura del buit a cobrir per 2 o 2,5. En el cas de les cortinetes més lleugeres es recomana multiplicar-la per 3. Pel que fa al llarg, la tela ha de mesurar almenys 35 cm més que la caiguda confeccionada de la cortina.

La funció decorativa.
Si volem que les cortines siguin les protagonistes de l’ambient podem escollir teles estampades i vistoses. Però si, per contra, preferim que siguin un element discret de la decoració, el millor serà que ens decantem per teixits llisos i de colors clars. Això sí, hem de procurar que tinguin sempre una bona caiguda, cosa que aporten els teixits de lli, cotó o seda. L’únic inconvenient és que aquestes fibres tenen tendència a encongir i a perdre el seu color per acció del sol. També cal tenir present que utilitzar una mateixa tela en cortines, tapisseries i altres elements està passat de moda i dona una sensació claustrofòbica a l’ambient. El millor és triar unes cortines amb algun detall si els nostres mobles són llisos i sobris, o unes llises en cas que les nostres tapisseries siguin estampades. En qualsevol cas, caldrà que ens cenyim a la paleta de color que integri els diferents elements de l’estança

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari