Publicat el 05/12/2007

Aquest llarg pont de desembre és el tret de sortida d’una època d’emocions i sentiments a flor de pell, que ens ajuda a desvetllar els millors aspectes dels éssers humans.
Al marge de les connotacions religioses i econòmiques que caracteritzen aquest període, amb les quals podríem estar més o menys d’acord, feliçment representa un bany d’humanitat que ens permet ablanir els nostres cors i deixar aflorar les nostres millors característiques. Ens obliga a ser més sensibles i, per tant, més conscients de les realitats diverses i variades que conformen la nostra societat.

Desvetlla aquell infant interior, que sovint oblidem durant la resta de l’any, que representa la nostra capacitat d’il·lusionar-nos, de ser innocents i de sentir-nos units els uns als altres per llaços subtils d’amor sublim.
Representa una oportunitat d’harmonitzar el nostre pensament amb la nostra acció, perquè hi descobrim més aspectes que ens uneixen que no que ens separen, i això desterra per uns dies la hipocresia de la societat desenvolupada per tot allò que hem vingut a anomenar “políticament correcte”.
Permet desvetllar un sentiment de solidaritat per tots aquells que pateixen la injustícia d’un món mal endreçat i mal repartit, on el benestar d’uns quants representa la pobresa de tota la resta.
La realitat que
entrelluquem amb els ulls del cor és una realitat molt més fiable que aquella que podem justificar amb els ulls de l’intel·lecte.
Seria bo poder mantenir durant tot l’any aquesta mirada tendra, relaxada i real d’aquesta època de l’any, perquè això ens permetria canviar el món.
Tots els éssers humans, cadascú des de la seva realitat particular i característica, som actors, en major o menor mesura, del decurs de la nostra història. Alguns des dels llocs de poder, els altres des de l’anonimat militant, podem si així ens ho proposem canviar la nostra realitat. Tots els canvis, per humils que siguin, repercuteixen en el conjunt.
Per això, en aquests dies, hauríem de desitjar i aconseguir que cadascun dels nostres actes tinguessin una repercussió positiva en el conjunt de la humanitat. Si ens deixem endur per l’esperit de consumisme
indiscriminat que caracteritza la nostra societat occidental, sense fer cap gest per a la millora dels desvalguts, estem perpetuant la injustícia.
Cerquem, en aquests dies que s’acosten, quina pot ser la nostra aportació per pal·liar la injustícia i la desigualtat. Si ho fem així, per insignificant que sigui la nostra aportació, haurem posat una llavor per a una nova humanitat.

Deixa un comentari