Publicat el 01/08/2022

Taxar el teu habitatge! Decidir quant val una casa és un dels passos més important d’una compravenda: de la taxació depèn la rendibilitat que es pugui obtenir de l’operació i la rapidesa amb la qual es pugui dur a terme. Hi ha tres estratègies per a fer-ho correctament:

 

1. Estudiar el mercat abans de taxar el pis. El preu d’un habitatge depèn de les seves característiques intrínseques, però també de les condicions del mercat. Això implica entendre si existeix demanda en la zona per la mena de propietat que es vol vendre.

2. Demanar més d’una taxació. Per determinar bé el preu del pis, no n’hi ha prou amb una sola valoració: el millor és fer tantes com sigui possible. Es poden utilitzar algunes eines de taxació digital, recórrer a una agència immobiliària perquè faci una valoració presencial i consultar amb un iBuyer, que són empreses que compren cases al comptat.

3. Conservar l’objectivitat. Una vegada coneguda la situació del mercat i amb més d’una taxació, el propietari tindrà una visió global del valor del seu habitatge. És important tenir en compte que els compradors no veuen el valor afegit que té el valor sentimental de la casa. Per això, cal conservar l’objectivitat i intentar deixar de costat el valor emocional de l’habitatge.

 

Consumer/eroski.com / AMIC

Deixa un comentari