Too Good To Go, un moviment contra el malbaratament alimentari | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/12/2019

Un terç del menjar que es produeix va a parar a les escombraries. Mentre 800 milions de persones al món no tenen res per menjar, llars i establiments llencen grans quantitats de menjar, cosa que implica un malbaratament d’aliments i dels recursos i processos que s’han invertit per produir-los.

Davant d’aquesta perspectiva, fa tres anys va néixer a Dinamarca el moviment Too Good To Go, que lluita per erradicar el malbaratament alimentari. Sota el lema #Lacomidanosetira, es consciencia sobre hàbits de consum més responsables. Ara per ara el moviment compta amb més de 12 milions de persones a Europa, i segueix sumant.

Too Good To Go opera amb una aplicació que té el mateix nom, disponible en iOS i Android. L’app és gratuïta i el seu funcionament és molt senzill: només cal accedir-hi per veure els establiments que hi ha a prop (supermercats, fruiteries, fleques, hotels…) amb packs disponibles dels seus excedents alimentaris a un preu reduït. L’usuari tria el seu favorit, paga a través de l’aplicació i pot anar a recollir-lo a l’hora establerta. D’aquesta manera els comerços redueixen el seu malbaratament i els usuaris descobreixen nous llocs mentre estalvien diners.

Amb el Nadal a les portes, una època d’excessos en què les llars eleven el seu consum, compren més aliments i cuinen més que a la resta de l’any, és inevitable que molt menjar vagi directe a les escombraries. Per evitar-ho, Too Good To Go proposa quatre consells molt útils:

Planificació. Cal preparar els menús amb antelació, revisar els ingredients que es necessiten, calcular el nombre de comensals, fer una llista per comprar només el necessari i elaborar racions ajustades per a cada convidat.

Organització. Si sobren productes convé deixar visibles aquells que es puguin malmetre abans en el rebost o nevera. A més, les restes d’un menú de Nadal es poden reutilitzar per fer altres receptes: croquetes amb la carn o postres amb la fruita més madura.

«Salvar menjar» en establiments per aprofitar-lo a casa. Durant les festes nadalenques els comerços tenen més gènere de l’habitual i és difícil que aconsegueixin donar sortida a tots els seus productes. Gràcies a l’app Too Good To Go poden vendre el seu excedent diari de menjar i els usuaris poden «salvar packs» amb aquest menjar de qualitat a preus reduïts.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari