Publicat el 20/03/2017

Són molt els diferents tipus i estils de taulells de cuina que existeixen al mercat, i es divideixen fonamentalment pels materials amb què estan fets i pel gruix. N’hi ha per a tots els gustos.

Acer inoxidable
El rei de les cuines professionals per les seves propietats d’alta resistència química i als cops, talls o ratllades. Perfecte per a cuines d’estil industrial, contemporani i minimalista.

Corian
Un dels materials més revolucionaris dels últims temps. No té juntes, es neteja fàcilment i la seva ductilitat permet el disseny de taulells de línies corbes i formes complexes. És ideal per a cuines minimalistes i d’avantguarda.

Fusta
No és el material més resistent com a superfície de treball, però aporta calidesa, suavitat i elegància. Es fa servir en el disseny de cuines d’estil escandinau i d’estil rústic.

Marbre
Aporta elegància a la cuina i és fàcil de netejar i resistent a les ratllades. S’adapta tant a ambients clàssics com contemporanis.

Granit
Altament resistent i de neteja fàcil, malgrat que les taques poden arribar a penetrar i deixar marca, motiu pel qual ha de netejar-se com més aviat millor.

Laminats, fòrmica i altres materials sintètics
Els seus principals avantatges són el preu i la diversitat de gammes de textures i colors. A més, són fàcils de mantenir i resisteixen els cops i les ratllades. El gran inconvenient és que pateixen en contacte amb l’aigua, per la qual cosa no permet col·locar piques sota el taulell ni aixetes.

Vidre
Poc utilitzats pel seu caràcter atrevit i per ser poc pràctics. Encaixen en ambients contemporanis arriscats i la seva elecció implica vidres especials de seguretat per garantir una alta resistència antitrencament.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari