Publicat el 14/11/2019

Des de ja fa un temps, el món de la bellesa se centra a oferir productes naturals, saludables i respectuosos amb el medi, i els tints per als cabells no en són una excepció. La coloració natural s’ha convertit en un dels grans reclams dels salons de perruqueria, i les grans firmes capil·lars treuen tints cada cop més perfeccionats que prescindeixen de l’aigua oxigenada i l’amoníac.

L’auge de la coloració natural es deu a diversos motius, i un dels principals és la salut, ja que els tints naturals purifiquen el cuir cabellut, prevenint alteracions com el greix, la caspa i alguns tipus d’alopècia. Això produeix un canvi total en la brillantor, la textura i el moviment de la cabellera. També eliminen problemes de pell com picors i descamació.

El tint tal com el coneixem va arribar a la fi del segle XIX i es va consolidar a França, fet que evidencia que no és casual que moltes de les grans marques siguin d’aquest país. Els tints industrials han copat el mercat durant anys, però, com la història és cíclica, ara s’està tornant a l’origen i s’utilitzen productes naturals, menys invasius i més respectuosos amb el medi ambient.

Hi ha tres tipus de coloració vegetal: l’henna (també coneguda com a fangs), els olis i la coloració àcida.

L’henna o alquena ja la feien servir els egipcis per a tints i cosmètica. En l’actualitat es coneix com a fangs i, de la mateixa manera que l’henna tradicional, utilitza extractes i pigments d’algunes plantes per aportar reflexos. Els fangs es poden utilitzar en tot tipus de cabells: naturals, tenyits, debilitats… Donen color a la cabellera sense danyar-la, millorant la fibra capil·lar i purificant el cuir cabellut. Els seus resultats són més duradors que el color convencional perquè no genera arrel, i s’elimina de forma gradual amb els rentats.

Els olis amb actius botànics no contenen amoníac ni oxidants. Segons els experts, els pigments a l’oli ofereixen una cobertura de color intensa que respecta la varietat de tonalitats de cabells, i els retorna els reflexos originals. Aclareixen fins a un to i mig i arriben a dissimular gairebé la totalitat de cabells blancs, ja que contenen un 2 % de producte químic.

La coloració àcida està formulada a partir de pigments vegetals i es caracteritza per tenir un pH àcid que respecta la fibra capil·lar i actua sobre la superfície dels cabells sense alterar el seu estat natural. Aporta lluminositat i els seus efectes són els d’un tractament reparador. És la més indicada per a aquelles persones que busquen alternatives poc agressives per matisar el seu color.

Com es pot veure, els beneficis de la coloració són molts, però també té alguns inconvenients. El principal és que els tints naturals no cobreixen totalment els cabells blancs, ja que no alteren el color natural de cabells, sinó que els aporten reflexos i matisos.

Beneficis: donen brillantor i revitalitzen la cabellera. Milloren la textura dels cabells. Oxigenen el cuir cabellut. Ajuden a combatre el greix i la caspa. Redueixen la caiguda de cabells. No generen arrel.

Inconvenients: necessiten més temps d’exposició perquè facin efecte. No es pot decolorar el cabell. No cobreixen els cabells blancs.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari