Publicat el 09/03/2017

Els terres de fusta natural atorguen calidesa als ambients i resulten determinants en l’aspecte estètic de l’habitatge.

La fusta, material noble de gran bellesa amb bones propietats d’aïllament i acústiques.

Estudis realitzats demostren que la fusta conté propietats que afavoreixen un estil de vida saludable, produeix sensació de relaxació i te efectes beneficiosos sobre els estats d’ànim.

S’aconsella que el terra sigui l’últim que es col·loqui en un habitatge, botiga o oficina per tal d’evitar que, durant les obres, s’espatlli abans d’estrenar-lo.

Popularment es denomina parquet tots els terres de fusta, però se’n distingeixen tres grans grups amb característiques pròpies: el parquet flotant, el parquet encolat i la tarima massissa.

Parquet flotant
És un dels més comuns en els actuals habitatges, ja que els llistons de fusta es recolzen sobre una superfície d’escuma de poliuretà aïllant i d’aquesta manera quedi flotant. La seva instal·lació es ràpida i neta pel fet que ve de fàbrica polit i envernissat.

Parquet encolat
Va estar de moda amb molta força ja fa uns anys. Format per tauletes de fusta massissa encolades a un sòl pla i anivellat. La seva col·locació permet crear o combinar formes i dibuixos. Per a la seva conservació, cal tenir en compte el control de la humitat i l’exposició directa al sol.

Tarima massissa
Es caracteritza perquè la fusta mai entra en contacte amb el terra. La col·locació no es tan ràpida com en el parquet flotant, però per la seva resistència té una durabilitat molt llarga.

Parquet sintètic
Actualment, al de fusta natural s’ha d’afegit el sintètic, el qual s’ha perfeccionat tant, que cada vegada resulta més difícil distingir a simple vista si es tracta de fusta natural o no. La clau està en el dibuix. Així que mentre en el cas de parquet sintètic totes les peces són iguals, en el cas de la fusta natural es podrà apreciar vetes, nusos i diferències de color.
Resulta fàcil i ràpid d’instal·lar i gràcies al seu sistema de clic 4 cares, es pot desinstal·lar i tornar a instal·lar sense cap problema.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari