Publicat el 23/09/2017

A partir dels quaranta, el nostre cabell comença a mostrar signes evidents del pas del temps. Abans que això succeeixi hi ha pràctiques i tractaments que poden ajudar-nos a conservar la bona salut de la nostra cabellera i endarrerir-ne al màxim l’envelliment

Dels 20 als 30
Fins als 30 anys, el cabell acostuma a estar sa, ple de força i vitalitat. És en aquest moment quan s’ha de començar a cuidar per evitar el desgast anys a venir. Cal nodrir-lo amb productes o tractaments de queratina perquè no perdi la seva brillantor, utilitzar condicionador i, un cop per setmana, màscara. També és recomanable aplicar sempre un protector tèrmic abans de fer servir la planxa o l’assecador.

Dels 30 als 40
A partir dels 30 trobem un dels indicadors més evidents de l’envelliment: els cabells blancs. El color del cabell es deu a un pigment, anomenat melanina, que produeixen els fol·licles pilosos. Amb l’edat, aquests produeixen menys melanina. fet que provoca l’aparició d’aquests cabells sense color. També a partir d’aquesta edat és quan els homes poden començar a mostrar calvície i les dones a notar una pèrdua de densitat en els cabells. Per recuperar la seva brillantor convé realitzar tractaments hidratants de tant en tant. Hem de seguir aplicant-nos la màscara després de cada rentada i utilitzar tints vegetals, ja que són menys agressius amb els cabells.

Dels 40 als 50
Els canvis hormonals que experimenta el cos en aquesta franja d’edat perjudiquen el nostre cabell. El nivell d’estrògens disminueix lentament, i el pèl es torna més fi i perd volum i flexibilitat. Per cuidar-lo és important fer servir xampús i productes que responguin a les necessitats específiques d’un cabell que va camí de la maduresa, així com tractaments que frenin la caiguda i que estimulin el creixement. Mira de dur una alimentació sana, rica en vegetals i proteïnes, i utilitza a casa màscares condicionadores que evitin que el cabell s’assequi i es crespi.

A partir dels 50
Els canvis hormonals iniciats la dècada anterior fan que el cabell perdi col·lagen i que s’encrespi més fàcilment. A més, els tints i els productes que hem utilitzat al llarg dels anys provoquen una disminució de la seva brillantor natural. És convenient cuidar la nostra alimentació seguint una dieta rica en antioxidants, baixa en carbohidrats i evitant les begudes gasoses. S’ha de limitar l’ús de l’assecador i de les planxes. Si ens tenyim els cabells, després de cada coloració hem d’aplicar un bany de brillantor, si pot ser amb productes naturals. També és aconsellable realitzar un tractament de col·lagen de tant en tant per tal de tornar al cabell la seva elasticitat i resistència.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari